Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Klion tablettából 8 szem...

Klion tablettából 8 szem egyszerre? Ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Édesanyám ma volt nőgyógyászaton. Napok óta erősen fájt a hasa és kiderült, hogy erős hüvelyi gyulladása van. Az orvos Klion 250 mg tablettát írt fel neki. És elvileg egyszerre kell bevenni egy alkalommal 8 szemet. Szerintetek ez lehetséges? Nem megkérdőjelezni akarom az orvos szavait, csak hát antibiotikumból egyszerre 8at bevenni szerintem nem ésszerű.
2013. febr. 8. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

2000 mg metronidazol lehet, ez 8 db Klion tabletta tartalmazza. Este lefekvés előtt érdemes bevenni.

Ez a gyors terápia, egyébként 3x1 tabl 10 napon át.

Lehet így szedni.

2013. febr. 8. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehetséges.

[link]

Adagolás

4.2 Adagolás és az alkalmazás módja

A tablettákat szétrágás nélkül, kevés vízzel, étkezés alatt vagy után kell bevenni.

Trichomoniasis:

A kezelésnek két változata van:

Standard terápia:

500 mg (reggel-este 1-1 tabletta) 10 napon keresztül (Nőknek egyidejűleg naponta 1-1 metronidazol tartalmú hüvelykúp alkalmazása is szükséges.

A reinfekció elkerülésére azonos orális dózissal a partner kezelése is szükséges.

Indokolt esetben a kúra megismételhető (A két kúra között 4-6 hetes időszak kivárása és ismételt laboratóriumi vizsgálat javasolt).

Gyors terápia:

Egyszer 2000 mg metronidazol (8 tabletta Klion) mind a beteg, mind szexuális partnere részére este, lefekvés előtt. (Terhesség első trimeszterében a szer ellenjavallt; a második és harmadik trimeszterben az egyszeri adagos séma nem javasolható, mivel magas szérum koncentrációt eredményez.)

Gardnerella vaginalis okozta nem specifikus vaginitis: Naponta 2-szer 500 mg metronidazol (2-szer 2 tabletta Klion) 7 napig, vagy 1-szer 2000 mg metronidazol (8 tabletta Klion), amely szükség esetén 1 nap kihagyásával megismételhető.

2013. febr. 8. 14:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 8. 14:16
 4/5 enci123 válasza:

Nekem is ezt írták .

egyszer este 8 szem bevétele.

Mellékhatások jelentkeztek?

2017. márc. 9. 21:21
 5/5 anonim válasza:
Én is ezt kaptam. Nektek használt?
2018. jan. 16. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!