A szem romlása lehetséges, hogy nem dioptriális romlással okolható?
Figyelt kérdés
Olvastam arról, hogy a magas szemnyomás miatt romolhat a látás. Ez helyrehozható szemüveggel? Ugye nem, jól gondolom?
Valakinek volt része depresszió miatt kialakult magas szemnyomásban? Miből jöttetek rá?
2011. márc. 8. 22:27
1/3 anonim válasza:
A magas szemnyomás okozza a zöld hályog nevű betegséget, amit műtéttel is csak meg lehet állítani, de visszafordítani nem, szóval minél előbb elvégzik, annál több látás marad meg.
Mivel ez a két lézeres technika viszonylag új, még a szemészek közül sem mindenki tud róla. Lényege, hogy a szemben túltermelődött folyadékot egy kis csatornán át a könnycsatornába csatornázzák be.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is olvastam a glaukómiáról :S, ezért is írtam ide. Pénteken megyek az orvoshoz :S, a szemészetre. Nem tudom, mi lesz. Ezt tudni fogják ott, hogy nekem kezdődő glaukómiám van vagy nincs? Vagy ezt max én tudhatom??
2011. márc. 9. 21:17
3/3 A kérdező kommentje:
Amúgy én nem visszafordításról beszéltem, hanem szemüveges látásjavításról. Nem a visszafordítás érdekel. Hanem az, hogy szemüveggel javítható e. Mert nekem most az volt a bajom, hogy a megfelelő dioptriájú szemüveget ledobja a szemem, erős neki... És emiatt gyanakszom, hogy a látóideg elhalt, ha ez a kezdődő glaukómia. Erre kérdeztem rá. Remélem, hogy a szemészeti klinikán ezt látni fogják. Látni fogják szerintetek?
2011. márc. 9. 21:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!