Segítség, pls? Nagy bajban vagyok. Fontos.
Menses előtt 2 nappal kb. elkap egy rosszullét.Hányok,fáj a fejem,és eléggé depressziós v. nem is tudom,hogy minket nevezzem-fajta letten. Nem tudok suliba menni,mivel nem bírom elviselni,hogy azon röhögnek,hogy milyen nyomi vagyok,hogy mindig rosszul vagyok.Megjön,jön a jó kedv,a régi Én.:) Aztán megjön,és a 2. napom szintén jön ez a "frászom" :(
Valaki tudna segíteni,hogy mit tegyek? Nem lehetek itthon az idők végezetéig,viszont azért gondolom belátjátok,hogy nem valami vicces a vécébe gubbasztani fél órát,arra várva,hogy végre mikor jön már ki belőlem a minden..aztán,ha egyszer hányok,akkor meg nincs megállás,egy korty teától is szevasz tavasz :(
Most van meg harmadszor,a hányás már attól függ,hogy mit eszek,és mennyit,viszont a hányinger és a többi tünet megvan..
Valami tanács? Iskola+ gyógyszer terén?(Mindig is utáltam a gyógyszert,soha nem is szerettem szedni,inkább a fejfájással is szenvedtem egészen idáig,ha fájt,de most egyszerűen muszáj..)
13/L(aki most épp azon bőg,hogy mennyire utálja magát :( )
Utolsó!
Pszihés alapok tuti,hogy rendben vannak,nem a sulival van bajom..egy fürdőzést v. mondjuk egy síelést is úgy elutasítanák,mint a sulit,mert nem bírom elviselni,hogy mindenki rajtam röhög..
Orvoson meg gondolkodunk,csak nagy valószínűleg annak mindenféle laborvizsg. lenne az eredménye,és egy vérvételt kapásból nem csinálnék végig ájulás nélkül,mivel még sose voltam,de ha rágondolok is az ajulás kerülget!
A pszichés okoknál nem a sulira gondoltam, hanem másra. Pl a menstruációt hogyan fogadta a család? Neked milyen fantáziáid vannak vele kapcsolatban? Érzelmileg hogy viszonyulsz a felnőtté váláshoz stb. Ezt ugye interneten nem igazán lehet átbeszélni, pedig kulcsfontossáűgú dolgok! A hányás lehet fizikai és lehet pszichés alapon is. Ez utóbbi pl valami dolognak a lelki elutasítása.
Mint írtam, a tüneteidet én nem tartom normálisnak, valami oka van ennek. A labor mindenkinek kellemetlen, elhiszem, hogy félsz tőle, de ennyi idősen azért talán már el lehet fogadni, hogy időnként szükség van rá ahhoz, hogy segíteni tudjanak... Önuralommal nagyon sokat elérhetsz. Én azonban egyre inkább a lelki háttérre gondolok... ez azonban csak akkor mondható ki, ha orvosilag rendben vagy.
Van egy nagyon jó oktató Hoppál Borinak hívják, a menstruáció és a nőiség a specialitása. Az interneten rá tudsz keresni, rendszeresen tart tanfolyamokat, amik nagyon érdekesek. Szerintem segítene, ha megpróbálnád.
Utolsóknak!
Nem lelki alapon történnek,csupán rosszul vagyok...azt viszont nem tudom,hogy tudnám ezt leküzdeni,hogy ne rettegjek,mert kiröhögnek..az a baj,hogy nincsenek túl empatikus oszt. társaim a lányokon kívül,és így azért eléggé nehéz leküzdeni..tényleg rosszul vagyok,és nem csak beképzelem + hasonlók...lehet,hogy ez a "kiröhögéstől" való félelem rátesz egy lapáttal,de nem ez a fő gond..ma irány orvoshoz,sajoons... :( Tudom,ezt már beláttam,hogy nem segítek magamon semmit nagyon,ha nem megyek dokihoz,de attól még félek :( Amúgy köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!