Menstruációs görcsök ellen mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Annyira szokott görcsölni a hasam, hogy suliba nem tudok menni pár napig..mindenféle gyógyszert próbáltam semmi nem hatott..meristin,algoflex m, nospa, cataflam, flector...meg még sorolhatnám..2013. jan. 30. 14:41
11/11 anonim válasza:
Nekem az egész tinédzserkoromat végigkísérte a menstruációs görcs. Sosem lett enyhébb, mindig csak erősödni látszott, mígnem egyszer áprilisban észrevettem, hogy nem görcsölök. Nagyon meglepődtem. Nem értettem a dolgot, hiszen előtte pokoli görcseim voltak, amikre mindig fájdalomcsillapítót kellett szednem, ezt tanácsolták a dokik. Elkezdtem gondolkozni, miért nem görcsölök most...persze mint ahogy legtöbben az érzelmi hátteret veszik elő először, én is itt keresgéltem, de konkrétumot nem találtam. Utána valamivel megint visszajöttek a görcsök, és megint csak a görcsoldó segített, se meleg palack, se semmi enyhébb variáció nem volt hatásos. Aztán elkezdtem neten nézelődni, és találtam egy D vitaminnal kapcsolatos cikket - azt írta, ennek hiánya okozhatja a görcsöket. Szkeptikusan fogadtam először, mivel tudom, mennyi baromságot összeírogatnak az interneten. Gondoltam, nem hinném, hogy pont egy szimpla vitamin fog elmulasztani ilyen szintű görcsöket, habár az is gyanús volt, hogy pont áprilisban jött a görcs megszűnése, amikor visszatértek a napsugarak. Megpróbáltam, vettem az egyik közértben D vitamint, mert épp tartottak viszonylag olcsón. 10 nappal kezdtem el szedni a menstuációm előtt, mondván adok neki időt, hogy kifejtse a hatását, ha tudja. Az első hónapban már éreztem enyhülést, de egy kis görcs még mindig volt. Folytattam tovább, és a 2. hónapban teljesen eltűnt a görcs. Azóta szedem a D vitamint minden menstuációm előtt 10 nappal megkezdve, és egyetlen egyszer sem jött elő újra a görcs. Semmilyen fájdalomcsillapítót nem kell szednem azóta és semmilyen kísérő tünettel nem jár a menstuációm. Persze mindig csak az előírt 1 db tabletta/nap mennyiséget viszem be. Azt is kipróbáltam kiváncsiságból, hogy mi van, ha felhagyok a D vitamin szedéssel ezek után. Azonnal visszatértek a régi görcsök...szóval teljesen egyértelműen a D vitamin számolta fel őket nálam. Régi szenvedéseimnek vetett véget ez a felismerés. Remélem, nektek is segít majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!