Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elmentetek laborba (vérképet...

Elmentetek laborba (vérképet csináltatni) mielőtt hüvelygyűrűt vagy tablettát írattatok fel?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy meg kell-e nézni a vérképet előtte, mert én sajnos nagyon viszeres vagyok és nem tudom a trombózis veszély fenn áll-e.

Kicsit talán meggondolatlanul már felírattam, sőőt meg is vettem 3 havi hüvelygyűrűt. Szakrendelésre járok dokihoz (sajnos a magánorvosra most nincs pénzem, gyes-en lévő 2 gyerekes anyuka vagyok) és hát nem volt valami bőbeszédű az orvos, sőőt alig akart válaszolni a kérdéseimre. Csak annyit mondott ezt 50 éves koráig is használhatja, ez a leg kisebb hormontartalmú. Ennyi... Most olvasgattam utánna és lehet, hogy vérképet kéne csináltatnom előtte????

2013. jan. 25. 20:16
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy beutaló nélkül nem fognak elvégezni egy ilyen vizsgálatot. Ez költségesebb és bonyolultabb, mint egy mezei vérvétel.

A nőgyógyászom (aki sógornőmnek a nagybátyja, tehát lelkiismeretes velem) elküldött ilyen vizsgálatra. Bár én fiatal vagyok, de mindkét apai nagyszülőm trombózisban halt meg, nem túl idősen, ezért indokoltnak látta a vizsgálatot. Ezzel szemben nem végezték el, ráfogták arra, hogy nagyszüleim korában ez nem olyan meglepő dolog, és nem túl udvariasan kitessékeltek a rendelőből... Ennyit a magyar egészségügyről.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy csak úgy nem fogják elvégezni. Mindenképpen nőgyógyászati beutaló kell hozzá. Ha nem tudsz másik orvoshoz menni, akkor próbáld meg a háziorvossal megiratni a beutalót, hátha sikerrel jársz!

2013. jan. 25. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!