Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fokhagyma kb. hány nap...

A fokhagyma kb. hány nap alatt hajtja ki a cérnagilisztát?

Figyelt kérdés
3*2 100 mg-os tabit szedek, féreghajtót nem írnak fel, így kérlek, ne javasoljátok, hanem ha lehet, a kérdésemre válaszoljatok.
2009. szept. 1. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
Miért nem írnak fel?
2009. szept. 1. 00:40
 2/6 anonim ***** válasza:
45%
Ilyen nincs, hogy nem írnak fel. nem a középkorban élünk, hogy házi hókuszpókusszal kezelj egy betegséget. a férgesség nagyon súlyossá is válhat.
2009. szept. 1. 00:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A cérnagiliszta fertőzést kiirtani ugyan könnyen lehet, de az újrafertőződés nagyon gyakori. A cérnagiliszta ugyanis a petéivel nagyon könnyen terjed, a családtagok is gyakran fertőzik és visszafertőzik egymást (tünetmentes is lehet!), ezen kívül a környezetbe szétszórt peték is visszafertőzik a pácienst. Ezért eredményes a kezelés akkor lehet, ha egyidejűleg kezelik a családtagokat és a kezelés alatt fokozott higiéniás intézkedéseket tesznek.

Gyógyszeresen 1 tabletta VERMOX (receptre kapható gyógyszer) minden családtagnak, amit 2, esetleg 4 hét múlva meg kell ismételni.

A kezelést megelőzően alapos takarítást, portalanítást, a lemosható felületeken fertőtlenítőszeres lemosást végezni (különös gondossággal a mellékhelyiséget)

Az összes ágyneműt, fehérneműt a lehető legmagasabb hőfokon kimosni és kivasalni 2 hétig naponta tiszta ágyneműt és ruhát (pizsamát is) használni.

Körmöket tövig vágni, gyakran meleg vízben gondosan kezet mosni, körömkefével a körmöket alaposan tisztítani, végbéltájékot is (ha lehet, minden WC-használat után) szappannal lemosni.

Ha mindezt megteszed és nem lenne eredményes a kezelés, kérd infektológus segítségét!

2009. szept. 1. 02:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

Lehet próbálkozni fokhagymás kúrával is, de a friss fokhagyma hatásosabb lehet, mint a kapszula.

Naponta 1-2 fokhagymás pirítóst kell enni.

De ebben az esetben is az egész családot kell kezelni, ugyanúgy be kell tartani a higiéniai szabályokat, mint a gyógyszeres kúránál. Ajánlatos legalább 4-6 hétig tartani a kúrát...

Nem hiszem, hogy az orvos nem ír fel gyógyszert ilyen esetben, főleg amiatt is, mert az egész családot kezelni kell!

2009. szept. 1. 02:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Az orvos biztosfelirja a gyógysszert,de az egy före jutó adag kb.2000Ft.A fokhagyma is olyan hatásos(ha nem jobb),de sokkal olcsobb.
2009. szept. 1. 09:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, eddig kétnaponta húztam ágyneműt, meg takarítottam mindenhol, mostmár minden nap megteszem. Kapszulát is szedek, meg préselt fokhagymát is, ugyanúgy, mint a párom. Egyébként szerintem a páromtól kaphattam el, mert először nála jelent meg, miután sutyiban jól bekajált a nyers tésztából. Ez valahol vicces is egy kicsit. :) Ami viszont nem az, hogy terhes vagyok és nem igazán akarnak "begyógyszerezni", bár napokon belül szülök, attól félek, hogy majd a sebeimen fognak mászkálni ezek a kis dögök és már így is megőrülök tőlük; párom meg jelenleg tünetmentes kb. 2-3 hete, én 4 napja fedeztem fel. Azt mondják, a babára nem ártalmas, "max." gombás fertőzést okozhat a hüvelyben, ez sajna meg is történt, de erre sem írtak fel semmit...
2009. szept. 1. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!