Hüvelygomba esetén milyen teendők vannak?
Tök mindegy, hogy ráülsz-e wc-re vagy mész-e termálba mert a candida gomba MINDEN EMBERBEN MEGTALÁLHATÓ, körülvesz minket. A tárgyak, törölközők, bugyi fertőzöttek ezeket ki szokták főzni vagy 90fokon kimosni.
Én 25 éve küzdök vele. :) Néha elmúlik pár napra a gyógyszertől aztán mikor abbahagyom visszajön. Ez egy kiirthatatlan valami de ha erős az immunrendszered és nem eszel sok cukrot, vagy nem szedsz fogamzásgátlót akkor talán meg tudod előzni, hogy állandósuljon.
Kevesen tudják de a szájban, a bőrön és a hüvelyben élettanilag, normális körülmények közt is jelen van a candida. Tehát nem szükséges kívülről bevinni, a fertőzés megjelenéséhez.
Egészséges embernél nem okoz tüneteket mert az immurendszer kordában tartja. Baj akkor van ha elszaporodik és panaszokat okoz.
A ruháidat ki kell vasalni, a bugyikat is, lehetőleg a legmagasabb hőfokon, az tutira kiöl minden nem oda való dolgot.
Más teendőd a visszafertőződés ellen: partneredet is kezeltetni, így elkerülöd a visszafertőződés lehetőségét. Saját részre hüvelyflóra-helyreállító kúpot kell íratni orvossal. Gynoflornak hívják a legjobbat, ez sajna csak vényre kapható. Ebből kell elhasználni legalább egy dobozt, de jobb a kettő, majd a következő két menszeszt követően 1-1 dobozzal megismételni a kúrát. Ezidő alatt én végig használtam frezyderm intim segítséget is, hogy kívülről is támogassam ezt a folyamatot. Belülről pedig úgy tudod megtisztítani magadat, hogy grapefruit cseppeket iszol vagy esténként megeszel 1-2 gerezd fokhagymát.
A ruháidat pedig még öblítheted teafaolajjal, ez is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!