Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba kialakulása,...

Hüvelygomba kialakulása, panaszok enyhítése?

Figyelt kérdés

Tehát arra gyanakszom gombás fertőzésem van, tipikus tünetekkel (viszketés,néha túrós néha sima sűrűbb folyás...)

Pénteken jutok csak dokihoz, de felvetődtek bennem kérdések már most. A doki vizsgálatból meg tudja mondani hogy spontán kialakult fertőzés e, vagy mástól kaptam el? A páromat is kezelni kell, vagy azt is csak bizonyos gombafajtánál?

Félreértés ne essék, monogám kapcsolatban élünk, de úgy tudom a férfiak lehetnek tünetmentes fertőzők, így hozhatta előző kapcsolatból.

Illetve hogyan tudom a tüneteket addig enyhíteni? Olvastam hogy sok C-vitamin, fokhagyma, körömvirágos ülőfürdő, kamillás törölgetés.

Esetleg valami tipp még?

2013. jan. 20. 23:49
 1/2 anonim válasza:

Én Canesten Kombit használtam, az segített, így orvoshoz sem kellett mennem. Ajánlott a párodat is kezelni (mert bár a hüvelygomba nem fertőző, nála lehetnek olyan gombatörzsek, amik Nálad ezeket a tüneteket okozták)

A hüvelygomba nagyon sok esetben spontán alakul ki, elég, ha megbomlik a hüvelyflóra egyensúlya, így szerintem nem mutatható ki, hogy spontán-e.

2013. jan. 21. 09:40
 2/2 anonim ***** válasza:
A panaszaidat csak Canesten combival tudod enyhíteni. Egyébként csak súlyosbodni fog a tünet.
2013. jan. 21. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!