Hüvelygomba kialakulása, panaszok enyhítése?
Tehát arra gyanakszom gombás fertőzésem van, tipikus tünetekkel (viszketés,néha túrós néha sima sűrűbb folyás...)
Pénteken jutok csak dokihoz, de felvetődtek bennem kérdések már most. A doki vizsgálatból meg tudja mondani hogy spontán kialakult fertőzés e, vagy mástól kaptam el? A páromat is kezelni kell, vagy azt is csak bizonyos gombafajtánál?
Félreértés ne essék, monogám kapcsolatban élünk, de úgy tudom a férfiak lehetnek tünetmentes fertőzők, így hozhatta előző kapcsolatból.
Illetve hogyan tudom a tüneteket addig enyhíteni? Olvastam hogy sok C-vitamin, fokhagyma, körömvirágos ülőfürdő, kamillás törölgetés.
Esetleg valami tipp még?
Én Canesten Kombit használtam, az segített, így orvoshoz sem kellett mennem. Ajánlott a párodat is kezelni (mert bár a hüvelygomba nem fertőző, nála lehetnek olyan gombatörzsek, amik Nálad ezeket a tüneteket okozták)
A hüvelygomba nagyon sok esetben spontán alakul ki, elég, ha megbomlik a hüvelyflóra egyensúlya, így szerintem nem mutatható ki, hogy spontán-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!