Ma voltam nődokinál, és nem nagyon értettem, hogy milyen vizsgálat is vár rám a közeljövőben a méhemmel kapcsolatosan, ötletek?
Az a problémám, hogy 10 hónapja nem szedem a fogamzásgátlót, mert kisbabát szeretnék, viszont a gyógyszer abbahagyásával teljesen felborult a ciklusom. Jelenleg ott tartok, hogy 4. hónapja nem jött meg, a dokim eddig nyugtatgatott, hogy nem aggódjak, ez még belefér a gyógyszer abbahagyásának mellékhatásába, de a napokban úgy döntöttem, hogy elég.
Lényeg, a lényeg, hogy elmentem ma hozzá, elküldött vérvételre (holnap reggel megyek majd), ahol progeszteron szintet fognak nézni, hogy tudják van-e peteérésem egyáltalán. Illetőleg elkezdte nekem magyarázni, hogy kellene csinálni egy olyan vizsgálatot, aminek nem tudom a nevét, pedig mondta, csak idegességemben elfelejtettem, h betűs valami, szerintem rövidítés, olyasmi hangzású szó volt, mint a hcg (persze tudom, hogy az egészen mást jelent, tehát nem ezt mondta). Szóval, azt mondta, hogy ez egy olyan vizsgálat ami során a méhemet fogják megvizsgálni. Röntgen szerűség (de nem ultrahang, arra a szóra emlékeznék :D ), valami trutyit fognak belém fecskendezni, és így tudják majd megvizsgálni, hogy a méhemmel minden rendben van-e. Nem tudom, hogy segítség-e rájönni, hogy miről beszélek, de uterus bicornisom van (kétszarvú méhem).
Kérlek, segítsetek, mert nagyon ideges vagyok, hogy mi lehet ez. Tudom, hogy jobban kellett volna figyelnem arra, amit a dokim mond, de nagyon ideges voltam. Köszönöm a válaszaitokat előre is! :)
Most én nem értelek téged. Először azt írod, hogy minek a HSG, úgysincs peteérésem, aztán meg közlöd, hogy biztos valami nagyobb probléma miatt akar a dokim ilyen vizsgálatot, nagyobb probléma alatt pedig azt érted, hogy nem mensizek 4 hónapja....
Nem egészen értem, hogy mit szeretnél ebből kihozni, nekem egy kissé ellentmondásos a 2 hozzászólás, de mindegy. A napokban minden kiderül. Megtudtam, hogy milyen vizsgálat is ez a HSG, és ez a lényeg! :)
Átsiklottam azon, hogy kétszarvú a méhed.
Ezért azt hittem, hogy a dokid csak azért akar HSG-re küldeni, hogy nem-e van elzáródva a petevezetéked.
És azt nem értettem, hogy mi a francért akar rögtön HSG-re küldeni, mikor egyértelműen nincsen peteérésed, és előbb azt kellene helyrerakni, és ha az nem használ, akkor máshol kutakodni.
Tehát azt nem értettem, hogy minek beszéltek még a HSG-ről, ha sokkal nyilvánvalóbb probléma van, mégpedig az, hogy nincs peteérésed.
Érted?
Nem egyből HSG-re küldött, de ezt is írtam:
"Lényeg, a lényeg, hogy elmentem ma hozzá, elküldött vérvételre (holnap reggel megyek majd), ahol progeszteron szintet fognak nézni, hogy tudják van-e peteérésem egyáltalán."
Ezek után mondta, hogy ha kész a vérvétel, meglátjuk, hogy mi az eredmény, majd el kellene végezni egy ilyen vizsgálatot (HSG-t) is. Mivel fogalmam nem volt mi ez, ezért kérdeztem, amit. De ugye nem kell megmagyaráznom, hogy miért tettem fel a kérdésem? Ismét elmondom, hogy arra, amire szerettem volna, megkaptam a választ. Ha van egyéb, amit nem értek, úgyis meg fogom kérdezni. :)
Bakker, csak megmagyaráztam, hogy mit értettem félre. Ennyi.
Hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!