Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt aki sírt nőgyógyászati...

Volt aki sírt nőgyógyászati vizsgálaton?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Hogy reagált az orvos?
2012. dec. 29. 23:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért fél a legtöbb lány hogy most az orvos férfi vagy nő,hanem a vizsgálattól,félnek,attól tartanak hogy fájni fog e nekik.De igen is ha a fiatal jobb szeretne nőhöz menni akkor női orvost kell neki keresni,őt kell figyelembe venni,ezzel nincs semmi baj,valaki meg csak férfi orvoshoz akar menni ez ilyen egyszerű.

A legtöbb fiatal szégyenlős alapból,és zavarba ejtő hogy egy idegenek mutassd meg,attól is tartanak sokszor hogy az orvoson kívül más is jelen van,fájni fog nekik.Interneten is megtudják nézni hogyan vizsgál az orvos és a kacsa látványa is félelmet kelt,hogy fáj e egy szűz lánynál hogy azt felhelyezzik,szétnyitják stb.Itt ettől félnek hogy mi fog történi velük,mennyire fájdalmas,nem kerülnek e megalázó helyzetbe.

Felnőtteknél is,tehát sexuális életet élő nőknél is van bizony akinél a vizsgálat nemcsak feszülés érzetet vált ki,hanem fáj akármilyen ügyes is lehet az orvos.Senki sem megy szívesen nőgyógyászhoz valljuk be.

A sok kérdés ami bennük van,a vetkőzés,vizsgálat ténye ami rémísztő számukra,hisz nem annyi a vizsgálat hogy levetkőzöl rád nézz és látja is mi a bajod,vagy egészséges vagy éppen,hanem kenetet vesz ami szintén nem valami jó érzés.

Az orvos személye,kedvessége,diszkréciója,ügyessége ,megértése a fontos,ha ez meg van akkor a beteg már jó helyen van.

2012. dec. 30. 16:02
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
Az orvos személye, kedvessége, diszkréciója, ügyessége és megértése nem a nemén múlik, de vannak akik ennek az ellenkezőjét próbálják a lányokba sulykolni.
2012. dec. 30. 16:06
 13/22 anonim ***** válasza:

Utolsó ebben igazad van,anyám férfi orvoshoz járt,de én meg nőhöz akartam menni,mint írtam szégyenlős vagyok alapból,kiskoromba sem volt már nálam anyunál sem bemászkálás ha fürödtem például,meg kell adni a választás lehetőségét a fiatalnak.Ha egy fiatal könnyebben vetkőzi le gátlását egy női orvos előtt akkor meg kell adni neki ezt a kérését már ha van rá módunk,mert elég kevés a női nőgyógyász.A fiatalt kell megkérdezni amint felvetődik ez kérdés,mert lehet a mi orvosunk az nem jó neki,mást szeretne.De a lényeg hogy az orvosnak alaposan járjunk utána mit hallunk róla és utána közösen lehet is dönteni.

De itt senki nem fírtatta a nőgyógyász nemét sem,de sokunknál ez fontos kérdés,ezt is el kell fogadni,én nő orvos előtt könnyebben vetkőzök le,anyámnak meg mindegy a doki neme.Bátyám meg ha urológushoz kellene mennie,mert volt erről szó mi lenne ha ,csak férfihez szeretne menni,vaternál meg megint mindegy,de férfi jobb lenne azért.Nem vagyunk egyformák,ha vannak lehetőségeink,vannak alternatívák lehet velük élni

.A lényeg hogy jó legyen a doki és persze ebben nem a neme dönt,de a félelem a vizsgálattól nem is az orvos neme miatt van,az egész vizsgálat kellemetlen számunkra,ez nem egy sima tüdőhang meghallgatása.

2012. dec. 30. 16:16
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
Sírni sem az orvos neme miatt szoktak ha előfordul,hanem vagy teljesen felkészületlenül jött oda a páciens és megijjedt,vagy az orvos vizsgálta durván,esetleg mondott valami modortalant,vagy egyéb durva,megalázó helyzet történt sajnos legutóbbiról lehetet hallani sztk-k esetén,hogy pl vizsgálta a doki a pácienst és az asszisztens csak úgy kinyitotta az ajtót a folyósón meg aki volt belátot,vagy éppen egy másik tök más szakon tevékenykedő doki jött be cseverésznél vizsgálat alatt,egy szemész,vagy telefonálgatott a doki,a praxis blog van ehhez hasonló történetekkel tele.
2012. dec. 30. 16:23
 15/22 A kérdező kommentje:

Teljesen tájékozott vagyok a témában, de azt hiszem bánom. Bár talán teljesen mindegy is, a lényeg, hogy ha nem tudnám, hogy az egészségem érdekében muszáj elmennem, biztosan soha nem tenném. Azért, mert nem szeretném, ha valaha bárki megérintene az alsó fertályamon, csak ezért.

Köszi az eddigi válaszokat!

2013. jan. 7. 22:39
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek elég sokan vagyunk így,nekem van ismerősőm aki nem is megy el,én őt is megértem.Elég rossz hogy minden kínos dolgot a nőknek kell elviselni,a szülés is fájdalmas,a vizsgálatok terhesség alatt is kínosak,némelyik művelet,beöntés még fájdalmas is,a mensi sem kellemes,a férfiak milyen szerencsések ha ezeket a szempontokat veszük alapul.
2013. jan. 12. 17:46
 17/22 anonim ***** válasza:
89%

Sosem sírtam még pedig egy gátlásos,szégyenlős nő vagyok. Nálunk szerencsére nincs női nőgyógyász,de ha lenne sem hozzá mennék. Az orvos az orvos és én így is tekintek rá. Nem pasiként.És szomorúnak találom azt,hogy vannak nők,akik a szexhez érettnek hiszik magukat,de rákszűrésre eljárni nem járnak,holott 2 perc a vizsgálat és értünk,nőkért van!

Nekem volt már nőgyógyászati műtétem is és ott sem sírtam,pedig sem altatás előtt,sem után nem volt kellemes!

Ez egy szükséges rossz nekünk nőknek,de túl kell lépni ezen és azt tartani szem előtt,hogy az orvos az orvos legyen nő vagy férfi,ő azért csinálja a vizsgálatot,mert nekünk ezzel kvázi jót tesz,mert ha gond van,könnyen el lehet időben csípni!

Csak ezt a fiataloknak (mondom én a 24 évemmel :)) is el kéne magyarázni,hogy az orvos nem egy perverz állat és nem "kukkolni" akar,hanem végzi a dolgát,azért,hogy mi nők ne legyünk betegek,vagy ha azok vagyunk,meggyógyuljunk!

2013. jan. 14. 02:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled előző, azonban abban nincs igazad, hogy te csak orvosként tekintesz rájuk. Ha így lenne, nem írnád, hogy nőhöz nem mennél.

Én sem mennék női nőgyógyászhoz amúgy, de én nem tagadom, hogy nem csak orvosként nézek rájuk, hanem férfiként és nőként is.

2013. jan. 14. 02:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Bizony, hogy nem csak nőként tekintesz a nőgyógyászra, hiszen kétszer is utalsz rá, hogy te női orvoshoz semmiképpen sem mennél!
2013. jan. 14. 08:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Azért nem mennék,mert nekem rossz tapasztalatom van velük vagyis egy nővel kapcsolatban. Amúgy nem nézek a nőgyógyászomra úgy,mint "pasira".Szinte a nagyapám lehetne :D! De mindig bele lehet valamibe kötni!
2013. jan. 14. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!