Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor forduljak orvoshoz, ha...

Mikor forduljak orvoshoz, ha nem jön meg a vérzésem? Abbahagytam a fogamzásgátlót.

Figyelt kérdés

8 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését, most már 1,5 hete késik a menstruációm és semmi jele, hogy megjönne. Tudom, hogy ez egyénfüggő, de mikor érdemes orvoshoz fordulni emiatt? Szeretném, ha magától rendbe jönne a hormonháztartásom, a doki pedig nyilván csak gyógyszert tudna adni ismét, hogy megjöjjön ,de azt nem nagyon szeretném.

Annak idején először Diane 35-öt kaptam, mert a tesztoszteron szintem magas volt, emiatt. Kellene nézetnem a közeljövőben női hormonokat?

2012. dec. 18. 19:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Már kezel endokrinológus a pajzsmirigy miatt, legközelebb akkor a menstruációt is belevesszük. Arról nem én tehetek, hogy 8 éve felírták nekem és tudom, hogy bogyószedés alatt nem menstruáció van, hanem megvonásos vérzés. Persze ha vissza lehetne pörgetni az időt, nem szedném, de már mindegy.
2012. dec. 19. 13:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem is mondtam egy szóval se, hogy a te hibád. Felcsesznek az ilyen idióta orvosok. Ha már felírja, legalább annyit megmondhatna, hogy egyébként ez csak a tünetet kezeli ám, úgyhogy ne várja, hogy helyrehozza...

Meg talán megkérdezhetné a pácienst, hogy csak tüneti kezelést kér, vagy esetleg a problémát akarja megoldani...

2012. dec. 19. 13:15
 13/16 anonim ***** válasza:
És az endokrinológusod nem tudott róla, hogy 8 éve Diane-t szedsz?
2012. dec. 19. 14:39
 14/16 A kérdező kommentje:
A Diane -t csak az elején kaptam a már említett probléma miatt. Aztán amikor a fogamzásgátlás került előtérbe akkor váltottunk Lindynettre, legutóbb pár évig Belarát használtam. Az endo doki tudott róla, sőt a nődoki is, de azon kívül, h pajzsmirigy hormon gyógyszer és fog. gátló nem zavarja egymást, tehát szedhetőek egymás mellett nem mondott semmit. Mondjuk azt a nődokim nem tudja, hogy abbahagytam, mert az éves vizsgálat szept. végén volt és én egy hónappal utána hagytam abba. Nem görcsölök rá, de mindenképp mondani fogom a dokinak. Most ajánlottak egy nagyon jó nőgyógyászt, aki endokrinológus is, remélem ő nem csak a vállát fogja vonogatni.
2012. dec. 19. 14:45
 15/16 anonim ***** válasza:
De nem beszéltetek soha arról az endokrinológussal, hogy miért szedsz fogamzásgátlót?
2012. dec. 19. 15:11
 16/16 A kérdező kommentje:
Ma reggel megjött, nagyon örülök. :) Kétszer is alkalmaztam a tengeri sós ülőfürdőt, lehet, hogy az is segített, de most megnyugodtam. Köszi a válaszokat!
2012. dec. 20. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!