Mikor forduljak orvoshoz, ha nem jön meg a vérzésem? Abbahagytam a fogamzásgátlót.
8 év után abbahagytam a fogamzásgátló szedését, most már 1,5 hete késik a menstruációm és semmi jele, hogy megjönne. Tudom, hogy ez egyénfüggő, de mikor érdemes orvoshoz fordulni emiatt? Szeretném, ha magától rendbe jönne a hormonháztartásom, a doki pedig nyilván csak gyógyszert tudna adni ismét, hogy megjöjjön ,de azt nem nagyon szeretném.
Annak idején először Diane 35-öt kaptam, mert a tesztoszteron szintem magas volt, emiatt. Kellene nézetnem a közeljövőben női hormonokat?
8 év az nagyon hosszú idő, ez idő alatt a petefészkedben egyetlen egy petesejt sem érett meg. Akár 2-3 hónapig is kimaradhat mire magához tér és újra "rájön", hogy mi a feladata. Most felesleges nézetned női hormonokat, mert az ösztrogént az érésben lévő tüsző termeli, a progeszteront pedig a tüszőrepedés után visszamaradott sárgatest termeli. Biztos, hogy alacsony.
A nőgyógyászhoz elmehetsz a biztonság kedvéért,de első körben nem hiszem hogy bármit is adna. A 8 év alatt volt szünet ?, mert egyfolytában ez nagyon sok, már mint a folyamatos szedés.
A tabletta szedése előtt rendszeres volt a vérzésed?
Egyébként 3 hónapot várhatsz nyugodtan.
Akkor tök felesleges arra várni, hogy majd most beáll.
A tabletta amúgy sem állítja be a menzeszt, csak megvonásos vérzést csinál. Felírni is baromság volt.
Már most mehetsz az ENDOKRINOLÓGUSHOZ (nem csak nőgyógyászhoz), mert ez magától nem fog rendbe jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!