Baj, ha nem vagyok hajlandó fogamzásgátlót szedni?
Figyelt kérdés
az orvosira járok, igaz most kezdtem, de annyit már azért tudok az emberi testről, hogy a hormonrendszer nagyon érzékeny rendszer. ráadásul sok rosszat hallok a tablettákról. ezért én úgy döntöttem, hogy nem szedek. a páromat nem zavarja, nem erőlteti, óvszert használunk. de néha úgy érzem önzőség hogy nem szedek, de legalábbis nőként kötelességem lenne ezt megtenni a védekezés érdekében. mit gondoltok róla?
2009. aug. 22. 19:34
1/8 anonim válasza:
Van más fogamzásgátló módszer is...
Teljesen igazat adok neked, és mindegyik orvos ismerősöm ugyanezen a véleményen van!!! (Nem véletlenül.)
2009. aug. 22. 19:45
2/8 anonim válasza:
Nem vagy önző, jogod van az egészségedet védeni, ha úgy érzed Neked ez nem lenne jó. Az óvszer teljesen jó, soha nem volt vele gondunk és fel sem merült olyan, hogy önző lennék emiatt. A baj az, hogy sok kamaszlány is szedi és csodálkozom, hogy felírja az orvos nekik.
2009. aug. 22. 19:47
3/8 anonim válasza:
Ne szedj! Jól tudod Te, hogy mi az a hormonrendszer, a párod is megérti (mondjuk nem lenne joga sem követelőzni), akkor meg miért érzed önzőségnek? Nem vagy köteles egy kis kényelemért tönkretenni magadat.
Én kábé két évig szedtem tablettát, most tartok az utolsó levélnél, és befejezem. Nekem nem voltak mellékhatásai szerencsére, de én is rájöttem, hogy felesleges "mérgezni" a szervezetemet. Mielőtt elkezdtem kiegyensúlyozott volt a hormonháztartásom, a menzeszem is néhány hónap alatt rendszeressé vált. Most nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyi idő alatt fog helyreállni az egyensúly.
2009. aug. 22. 19:48
4/8 anonim válasza:
Szia! Én is egészségügyis vagyok. Teljes mértékben igazad van, nem vagy önző. Én sem szedek semmit, ismerem ezeknek a hatását, pont ezért nem veszem be. Óvszer ha zavarja a párod választhattok mást is. A másik pedig, hogy úgy gondolom, hogy tényleg értesz a hormonrendszerhez, így biztosan tudod mikor van peteérésed, ez esetben nyugodtan választhatjátok a megszakításos védekezést. Nekem választásom sincs, mivel a tablettán kívül minden vacakra allergiás vagyok. Nem kell aggódnod, helyesen döntöttél, hogy nem eszed a tablettát :)
2009. aug. 22. 20:59
5/8 anonim válasza:
Mi a párommal 20 évek keresztül óvszerrel védekeztünk és egyetlen egy baleset se történt (se nem szakadt ki, se nem lettem akaratlanul terhes) - csak jó minöséget kell venni és rendesen kell használni. Sokkal egészségesebb, mint a tabletta és mégis hatásos.
2009. aug. 22. 21:13
6/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj. Én sem szedek. A párom nem is várja el tőlem. Amióta nemi életet élek óvszert használok, vagy megszakítással védekezünk. Sajnos tavaly becsúszott egy műtét, de az az én hülyeségem volt. 31L
2009. aug. 22. 23:40
7/8 anonim válasza:
nem baj, és nem önzőség, eccerűen csak kényelmesebb a tabletta, és eccerűbb.
amúgymeg az hülyeség, h aki tablettát szed, az egytől egyig mind beteg lesz utána. kell járni rendszeresen az ellenőrzésekre, ésakkor nemlesz semmi baj, mert még idejében lelehet állni, ha fennáll a kockázata bármiféle utóhatásnak.
2009. aug. 23. 01:13
8/8 anonim válasza:
Én sem szedem és a párom, is egyetért velem. Pont azért amiért te. Nekem pajzsmirigy alulműködésem van, nem óhajtok még a fogamzásgátlóval is bajlódni, se gyógyszerügyileg, se hormonálisan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!