Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem dönthetek a saját...

Miért nem dönthetek a saját testem fölött? Mért nem köttethetem el magam, ha nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok és nem tervezek gyereket. Tudom,most ezzel sokaknál kivágom a biztosítékot,de ez a nézetem nem fog már változni,mert nem szeretem a kicsiket és sosem lennék jó anya. De úgy tudom,csak 35 év felett és 3 gyerek után kötik el az embert,ha kéri. Igaz ez,vagy rosszak az infóim? Mért nem én dönthetem el,hogy mit szeretnék a testemmel,ha más átoperáltathatja magát ellenkező neműnek akkor ez mért olyan egetrengető dolog?

A kioktatók és az erkölcs-csőszök kíméljenek meg!

2012. dec. 14. 18:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Most másokat mit érdekel, hogy elkötteti-e magát vagy sem? Inkább köttesse el, ha nem akar gyereket, mint hogy évente járogasson abortuszra.

A tabletta meg nem olyan k.va egészséges, hogy évtizedekig szedje az ember. Persze, lehet máshogy is védekezni, de mégis minek, ha ő így akarja megoldani?

Ha meg később megbánja, az az ő baja, mást mit érdekel?

Jah és azért "cseszegetik" egy évig az embert (ami nem cseszegetés, csak szimplán várni kell), hogy azért a 20 évesek hirtelen felindulásból ne köttessék el magukat, aztán meg visítsanak, hogy mégis kellene a gyerek. Feltételezik, hogy egy év alatt azért az ember elgondolkodni, hogy tényleg akarja-e.

2012. dec. 14. 22:24
 22/31 A kérdező kommentje:
Amúgy én már 10 éve fontolgatom az elköttetést,így ez nem hírtelen felindulás lenne!
2012. dec. 14. 23:14
 23/31 anonim ***** válasza:
50%

képzeld én is utáltam a gyerekeket,még most sem szeretnék annyira,de ha arra gondolok hogy hátha az én gyerekem pl (valami világméretű fontosságú dologban tudná segíteni az emberiséget),akkor elgondolkodom.

már most rengeteg mindent átéltem,sőt lehet hogy már tapasztaltabb is vagyok mint egy nálam kétszer annyi idős.

nem lehet tudni,milyen fantasztikus élményekben lehet majd részetek! nem lehet tudni,hogy mikor találsz magadnak egy olyan férfit,akivel leélnéd az életed és mindenedet odaadnád neki. így ebből következik,hogy képes lennél szülni neki,akár egy gyereket,akár hármat.

ne kapkodd el a dolgot! persze hogy az orvosok nem vállalják el,mert egy elhatározásból nem lehet eldönteni,hogy biztos "józan" vagy-e. (ne részegségre gondolj). ezért az orvosok nem akarják vállalni a felelősséget egy olyan dolog miatt,amit megbánnál. hidd el,tudok olyanról,akinek lelkiismeret-furdalása lett utána és rémálmai voltak arról hogy nem szülhet többé!!

élj a lehetőséggel! lehet,hogy a szervezeted nem ismeri fel az embriót,ledobja magáról és elvetélsz. de hidd el,hány nő lenne a helyedben! még a meddő hírességek is mit meg nem adnának ezért!

majd,ha megöregszel és addigra sem jött össze a gyerek,akkor azt mondom... de így??

most miért nem bírod ki azt hogy gyógyszert vagy óvszert használjatok?! annyira nagy baj ez? és akkor mi van ha pénzbe kerül a gumi,stb? ha utálod a gyerekeket,akkor inkább a gyerek vállalásra kéne azt mondanod,hogy anyagilag nem fix. de nem lehet tudni,mi van ha megnyered a lottót stb...

én még így is azt mondom,hogy max 1 gyereket vállalok és zseniális embert nevelek belőle,nem olyan tucatot,mint ma. és ezzel el van intézve. nekem ez az álláspontom. na meg az hogy semmiképpen ne legyen fiú,mert azoktól tényleg rosszul vagyok! egy szenzációs kis nőcske megfelelne :)

a családunkban anyai ágon egy furcsa dolog fut végig,ami úgy látszik,örökletes... de nem is baj! ne betegségre gondolj,sőt! ha a lányom úgy fog kinézni,mint a húgom(ami valószínű is),akkor elmosolyodom. magas,nőies,barnásszőke full göndör haj,mély barna szemek,ívelt száj... :) plusz örökölné azt,amit már én is tudok alkalmazni: az erős intuíciót. (úgy értsd ezt,hogy a jobb agyféltekénk jobban dolgozik,mint a bal és a tudatalattink is aktívabb,ami ezzel jár). nem lehet tudni,hogy milyen különleges gyerek lesz az enyém. de én így gondolom.

remélem elgondolkozol. láss a jövőbe,hátha egy gyönyörű,egyedi gyereked lesz és nem hasonlít senki máséra.

szép napot :) (direkt nem írom ide a korom ;)

2012. dec. 15. 14:14
 24/31 anonim ***** válasza:

Utolsó: Minek győzködöd? Neked nem totál mindegy, hogy akar-e gyereket szülni vagy nem, meg hogy elkötteti-e magát vagy sem?

Hagyd már. Ha akarja, hát csináltassa meg. Nem értem miért fáj ez másoknak.

2012. dec. 15. 14:19
 25/31 A kérdező kommentje:
Hát utolós előtti,marhára nem hatottál meg! Bocs.
2012. dec. 15. 14:48
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindenkinek a szíve ügye. Mindenki úgy bánik az életével, ahogy akar. Én speciel családcentrikus vagyok és fontosnak tartom az anyaságot, de nem vagyunk egyformák. És én sem értem, hogy vkit ez mért zavar. Mindenkinek a magánügye. Ha meg vki halomra szüli a gyerekeket a semmibe, akkor meg azt oktatják ki...
2012. dec. 15. 17:58
 27/31 anonim ***** válasza:

hát...ha az első pár válaszoló,na meg a #23-as sem "gondolkodtatott" el,akkor tényleg egy szívtelen egoista vagy,el is venném a gyereked ha lenne is -.- ebből le lehet szűrni,hogy csak kifogás az,hogy nem lennél jó anya. Nem kell hozzá diploma vagy atomfizika,ösztönösen jön. Szóval arra célzok,hogy magad miatt nem akarsz,mert csak magaddal szeretsz foglalkozni. Értek a pszichológiához,így tudom,miért írsz ilyeneket..az esetek túlnyomó része önözés miatt nem akar gyereket. Pont. Értem,ki nem sz@rja le hogy mit gondolsz és mit teszel,de azért erre gondolhattál volna,mielőtt kiírod a kérdést,hogy lesz pár ilyen komment.

Csá.

2012. dec. 15. 23:32
 28/31 anonim ***** válasza:

Utolsó: Most miért kell ilyeneket írni azért, mert nem akar gyereket?

Miért ennyire elítélendő ez?

Mi közöd van hozzá?

Én szeretnék gyereket, el sem tudom képzelni, hogy lehet az, hogy vki nem akar, de attól még nem mondok rá ilyen.

Az ő dolga. Legalább felelősségteljes, mert nem akarja kikapartatni a gyerekét, hanem megelőzni a terhességet.

Lenne pár ember szerintem, akit el kellene kötni, de sose egyezne bele.

2012. dec. 15. 23:35
 29/31 anonim ***** válasza:
Most direkt még egyszer végigolvastam a kérdező hozzászólásait, semmi taplóság nem volt benne.
2012. dec. 16. 14:03
 30/31 A kérdező kommentje:
Ha volt is taplóság a hozzászólásaimban,akkor az csupán a többi tapló hozzászóló miatt volt akik letaplóztak,holott az ő tapló stílusok sokkal taplóbb volt,mint az enyém. Remémel így már nem vagyok tapló :)! (Bocs de ezen már csak röhögni tudok,mikor kibeszél a lyukból a gödör)
2012. dec. 16. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!