E coli okozta huvelygyulladasbol sikerult kigyogyulnia valakinek?
Milyen tuneteket okozott a fertozes nalatok?
Meddig tartott?
Mi segitett?
Az E coli egy baktérium. Ha tenyésztés során derült ki, hogy ez van a hüvelyedben, akkor erre valószínűleg kapnod kellett célzott antibiotikumos kezelést, ami ha megfelelő adagban és ideig van szedve, akkor kiöli ezt a baktériumot. De ha élsz nemi életet, akkor a másik felet is ki kell belőle kezelni, különben visszakapod.
Illetve ha megvolt a kezelés, akkor a hüvelyflórát is helyre kell állítani, vannak direkt erre kifejlesztett készítmények és akkor helyre áll a természetes hüvelyegyensúly, ami véd a fertőzésektől.
Az e-coli a bélrendszerben található és nőknél viszonylag könnyen át tud kerülni a hüvelybe. Orvoshoz kell menni vele, aki tenyésztést követően célzott antibiotikum kúrával tud segíteni. Emellett, amit te tehetsz az egészséged érdekében:
- Kerüld a tanga viselését
- Szex után amilyen hamar tudsz tisztálkodj vagy legalább menj el pisilni
- WC használat után minden esetben elölről hátulra töröld meg magad
A fertőzés erős vizelési ingert, véres vizeletet, viszketést okoz.
Kezelés nélkül nem múlik el magától! Kezeléssel 1-2 nap után jelentős javulás várható (az antibiotikum kúrát ettől függetlenül végig kell csinálni)
Koszi a valaszokat.
Nalam mar tobb eve tart ez a fertozes,rengeteg orvosnal voltam,tobb antibiotikumos kuran tul vagyok,rengeteg alternativ gyogymodot kiprobaltam,a higieniara nagyon figyelek,miota a fertozes tart nem szexelek,de semmi nem segit.
Allando fajdalmat erzek a huvelybemenetnel es a hugycsonel,es a huvelyvaladeknak es a szemeremtestnek nagyon kellemetlen szaga van.
Az antibiotikumtol elmulik ez utobbi tunet,de csak addig,amig szedem a gyogyszert.Ahogy abbahagyom,rogton visszater.A fajdalom allando,neha enyhebb,neha erosebb.
Mar nem tudom mit tehetnek.
Vannak valakinek hasonlo tunetei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!