Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mért nem lehet éjszaka tampont...

Mért nem lehet éjszaka tampont használni?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom ezt,és eddig (már jópár éve) mindig tampont használtam éjjel is.De még a magyarázatát sosem olvastam,mért nem lehet.

2012. dec. 4. 09:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Na,köszönöm,ez egy nagyon korrekt és igen hasznos válasz volt!!!!

És azt tudod esetleg,hogy miért van az,hogy ez valakinél okoz gondot valakinél meg nem? Vagy ez egyénfüggő,ki mennyire érzékeny? Mert nekem volt P3-as eredmény miatt műtétem és nem javasolják a tampont,ezért is tettem fel a kérdést. Tehát akkor gondolom én pl fogékonyabb vagyok,mint más.

2012. dec. 20. 12:43
 12/15 A kérdező kommentje:
Ja a kötözködés elkerülése végett,most volt a műtétem nem oylan rég és azóta természetesen nem használok tampont...
2012. dec. 20. 12:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom (ez saját vélemény), hogy hajlamfüggő , az orvosom viszont senkinek nem ajánlja a tampont. Az ő véleménye az, hogy elősegíthet krónikus gyulladásokat. Tudtommal a p3-as eredmény is lehet krónikus gyulladástól.

Szintén magánvélemény, de szerintem oltári szemétség, hogy a tampon tájékoztatóján csak a TSS-t hangsúlyozzák ki. Nekem mindhárom alkalommal kevert bakteriális gyulladást okozott a tampon. Mindig nagyon kínosan ügyeltem a tisztaságra, nem kívülről vittem fel bacit.

2012. dec. 20. 12:53
 14/15 anonim ***** válasza:
A 12.04 10:54-es vagyok. Az a baj, hogy ha a tampon káros hatásairól van szó, akkor a legtöbben csak a TSS-re gondolnak, és ha nekik nem lett bajuk, akkor azt hiszik, másnak sem lehet.
2012. dec. 20. 13:19
 15/15 anonim válasza:
Kiskoromban vattáztam, meg betéteztem és utáltam. 23 éve használok tampont éjjel és nappal. Soha nem kelek föl éjjel, hogy cseréljem. Normál tampont használok, és ha 4óránként cserélném, fölhorzsolnám vele magam. Szülések után pár hónapig használtam betétet, utáltam. Soha nem volt problémám a tamponnal.
2016. aug. 11. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!