Igaz, hogy miután megjött az első menstruáció, nem növünk?
Azért nem olyan nagy baromság ez, mint ahogy itt egyesek tartják.
"Az ún. növekedési lökés, a testmagasság hirtelen növekedése a pubertás kezdetét jelöli. Az évenként cm-ben mért hossznövekedés a csúcsot a menarche (értsd: első menzesz) előtt éri el, majd a növekedési ütem csökkenésének időpontjakor fog jelentkezni a menarche. Ettől kezdve a növekedés rohamosan lassul, majd leáll. Tehát a menarche időpontjában a végleges testmagasság elég pontosan előrejelezhető. A menarche után 2-3 évvel már az alkat teljes kialakulásával lehet számolni."
12 évesen 161 cm ez szerinted kicsi????
én 14 évesen vagyok 163 úgy hogy sosem tartoztam az alacsonyak közé, a torna sor majdnem végén vagyok és úgy nőttem eddig mint a bolondgomba! anyámnál és a nagyimnál már magasabb vagyok anya max 1 cm-rel még magasabb de az semmi!
és igen,ahogy az előző előtti írta,az első menstruációm előtt és azóta sem nőttem semmit. ahogy megjön,nagyjából minden lány növekedése lassabb lesz.
az első menzesz előtt sokat fogsz nőni,de ahogy egyre közelebb lesz,annál kevesebbel fogsz többet nőni. és ez igaz! egyik osztálytársam magasabb volt nálam,ahogy megjött neki,fél fejjel lehagytam. a barátnőimnél is ez volt a helyzet. magasabb volt nálam,aztán most jó párnál csak akkor lennének akkorák mint én,ha magassarkút vennének fel.
DE ahogy mondtam,az első menstruávcióm közeledésével egyre lassabban nőttem. szal kb 2-3 hónapja ugyanannyi vagyok(régen ennyi idő alatt 1-2 cm-t már nőttem volna)
Bocsi,hogy hosszú lett! 14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!