Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ciszta/felfázás/pszichológia...

Szancsopanza kérdése:

Ciszta/felfázás/pszichológia összefüggések?

Figyelt kérdés
Nyár óta folyamatosan felfázom de szinte két hetente harmasdjára irnak fel nekem antibiotikumot mert olyan erős a felfázásom. Ma az urológián azt mondta az orvos aki pszichológiát is tanult hogy ennek köze lehet ahhoz h enyukám nemrég elköltözött külföldre és szinte 2-3 havonta látom. Elgondolkodtam és valoban mikor hazajött mindháromszor elötte valo napokban kiujult a felfázásom. Ráadásul most egy kis cisztát is találtak ami a doki szerint elmulhat....van lelki eredetű összefüggés anyukám és a probléma között? Más ok? (olyan emberek válaszát várnám akik valóban hozzáértenek)
2012. nov. 21. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem öltözni kellene jobban felfázás ellen? A ciszta meg egy gyulladás fertőzés után visszamaradt gennyet baktériumot tartalmazó üreg.
2012. nov. 21. 01:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is több alkalommal voltam régebben felfázva, nekem is antibiotikumot ajánlottak, de az első alkalom után már nems szerettem volna újra szedni. A patikusomnál érdeklődtem, hogy ő mit javasolna és akkor ajánlotta, hogy használjak gyógynövényes szereket azok segítenek és nem terhelik le a szervezetem. Frezyderm Intim Aid-et ajánlotta, csak kritikus időszakban kell használni és nálam segít, több baci ellen is jó. Próbáld ki jobban jársz, mitn az antibiotikum folyamatos szedésével. (anyagilag is)
2012. nov. 21. 09:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Baktériumot nem fog megölni egyetlen gyógynövényes szer sem. Azokban az időkben, amikor még nem volt antibiotikum, a hólyaghurutnál gyakori szövődmény volt a vesemedence gyulladás, ami halálhoz is vezethetett. A gyakran kiújuló hólyaghurut arra enged következtetni, hogy valamilyen hajlamosító tényeződ van ere, illetve arra, hogy eddig soha nem volt rendesen kikezelve. Célzott tenyésztés kellene és hosszú távú kis dózisú gyógyszer. Tőzegáfonyát megelőzésre lehet szedni a gyógyszerrel együtt. A ciszta nőknél gyakran hormonális és a ciklussal változik. A stressz, bármilyen is legyen, gyengíti az immunrendszert. Tehát elvben így lehet összefüggés pszichológiai értelemben. Arra az internet nem alkalmas, hogy ezt így kivesézzük, hogy miért betegszel meg minden látogatáskor. Ha úgy látod, hogy ezt a kiköltözést nem tudtad feldolgozni és a mindennapokban gondot okoz, akkor érdemes pszichológus segítségét kérni. A fiatalkorú vagy, akkor a területi nevelési tanácsadóban segítenek ingyenesen. Fel kell őket hívni időpontért. Ha sikerül találnod egy kedves és jó szakembert, akkor abból csak profitálhatsz, mert olyan önismeretre teszel szert, amivel az átlag ember nem rendelkezik..:)
2012. nov. 21. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Részletes kivizsgálás, vagy minimum célzott gyógyszer keresése nélkül értelmetlen rutinszerűen ismételgetni az antibiotikumot. Keress másik urológust, aki figyelmesebb.
2012. nov. 21. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!