Igaz, hogy a tampon nem egészséges?
Nem tudok konkrét választ adni a kérdésedre, de szerintem semmivel sem egészségtelenebb a tampon, mint a betét.
13 éves korom óta (tehát amióta menstruálok) tampont használok, és lekopogom, semmi bajom nem származott belőle.
22/L
Ha valaki nem megfelelően használja, akkor lehetnek belőle problémák.
Ha valaki nem mossa meg a kezét alaposan felhelyezés előtt, akkor baktériumokat juttathat fel a hüvelybe, ami fertőzést okozhat, ezért felhelyezés előtt mindig alaposan kezet kell mosni.
A fertőzések elkerülése érdekében 3-4 óránál többet nem lehet fent a tampon, cserélni kell, gyengébb napokon ilyen szempontból a gyengébb napokra tervezett tampont ajánlatos használni.
Illetve a gyakori tamponhasználat felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát, ami előidézheti gombás fertőzések kialakulását, viszont van már olyan tampon, ami tartalmaz olyan anyagot, amivel ezt el lehet kerülni.
Szóval ha valaki pontosan az előírtaknak megfelelően használja a tampont, akkor alapvetően nem egészségtelen azt használni.
én is hallottam róla hogy egészségtelen
viszont, lehet kapni elvileg ilyen eldobható bugyit amit szülés után hordanak a nők és abban elvileg lehet összevissza forgolódni mert direkt a nagyon erős vérzésre van hogy ne kenjen össze mindent.
meg ha koszos lesz el lehet dobni és nem is olyan drága
asszem a dm-ben van
meg van egy ilyen szilikonból készült steril tölcsér amit tampon helyett lehet használni és ha azt használod nem mennek tönkre a hüvelyizmok mert az a hüvelyfalhoz tapad ahogy szétnyílik és könnyű kivenni
és az többször is használható
Egységes álláspont szerintem nincs.
De azért az szerintem nem véletlen, hogy méhszájseb esetén pl. nem szabad használni...
Ha nem a megfelelő előírások szerint történik a használata, okozhatja a méhnyak - visszatérő - gyulladását, minek következtében kialakulhat a méhszájseb. Az elképzelés egyelőre nem bizonyított, az azonban biztos, hogy amennyiben méhszájsebed van, nem szerencsés tampont használnod.
Valójában nem sebről van szó, hanem a védőhám hiányáról, minek következtében a méhnyak hengerhámsejtjei ránőnek a hüvelyhez kapcsolódó külső részre. A méhszájseb hátterében több ok is állhat: kialakulhat magas ösztrogénszint következtében - fogamzásgátló tabletta szedése vagy terhesség során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!