Miért nem nő a mellem? Hormonzavaros vagyok 14 évesen?
ott van a leírásban hogy még meg sem jött neki -.-
amúgy nem is csoda hogy nem jött meg,mert ahhoz kb már 2 éve nőnie kellene a melleidnek,ha most jönne meg.
szal mégha most is kezdene el nőni,természetes úton úgy is csak kb 16 évesen menstruálnál. szólnék a szülőknek! azért menj el vérvételre,hátha pajzsmirigy alulműködésed van vagy hasonló. nekem majdnem az volt,ezért késett a menzeszem.(de most már van)
amúgy ismerünk egy nőt,aki 32 éves és 16nak nézik mindenhol. egyszerű: olyan rendellenességgel született,ami miatt az agyalapi mirigye nem tudott serdülési hormonokat kibocsájtani. és jól sejted: még csak 18 évesen sem mutatkozott rajta a nemi érés jele,orvoshoz cipelte az anyja állandóan. aztán gyógyszer segítségével sikerült meghozni neki. volt mellműtéte is,mert mivel ha nincs az embernek gnrh,lh,fsh hormonja akkor a ösztrogénja sincs,ami a pl meibdítja a mellnövekedést. szóval 18 évesen is testileg 9 volt...
a lényeg,hogy figyeld az érésed jeleit! ha van már fanszőrzeted,akkor a melleid is nőni fognak!
remélem segítettem! 14L
Kedves 14 éves, nagyon osztod az észt, de ellentmondanék a tökéletes szabályodnak. 12 évesen kezdett el nőni a mellem, és 13 évesen jött meg. Uppszz...
Amúgy a kérdésre válaszolva:
Ha kicsit érzékeny, akkor az már szerintem azt jelenti, hogy nőni kezd/nőni fog. Most már csak várj türelemmel, vagy anélkül, mindegy. De ha nem görcsölsz rá úgy fogod érezni, gyorsabban nő. (Tudom, hülyeség, de ez van). Ha 16 éves korodig sem jön meg, illetve, ha tényleg semmilyen nemi érésre utaló jel nincs, tehát pl. szőrösödés, vagy akár, hogy a mellbimbód (néha) jobban kidudorodik, akkor is felkereshettek anyukáddal egy gyereknőgyógyászt. Csak hogy megnyugtasson. (Mert azt fogja tenni.)Nyugiii!:)
Van még időd, ne izgulj. Azt hittem sokáig én is, hogy baj van velem, bár nem tévedtem sokat, mert örökletesen sajnos tényleg alul fejlett voltam...
Piszkafa voltam 15 éves koromig, de korán kezdtem szőrösödni, és menstruációm nem volt, csak 8. végén jött meg totális katasztrófa volt vele 3 évig. Aztán elkezdtem egy kicsit hízni, 75A voltam 16 éves koromra, végül elmentem egy hormonvizsgálatra a zavarok miatt. Próbáltak gyógyszert adni, de csak rosszabb lett, és elég bizalmatlan lettem az orvosokat illetően... aztán 18 évesen rászedtem magam, hogy megint megpróbáljam, és VÉGRE beállt a hormonháztartásom egy normális gyógyszerrel. Híztam is egy picit, de egészségesen, 164 cm vagy most és 54-56 között mozgok.
20 vagyok most, 75B- esetenként C méretet értem el (kijelenthetem, hogy VÉGRE). Van bőven időd, de a kivizsgáltatás jó ötlet, főleg, ha 16 éves korodig nem lesz menstruációd.
#5-ös vagyok.
már bocsánat hogy okos vagyok,többet tudok mint a kortársaim és nem vagyok birka abban,hogy flegmázzak. gáz,ha valaki többet tud? ja,hogy már az a menő hogy valakinek annyi esze van,mint egy zacskós levesnek...
képzeljétek,az én menzeszem PONT három évvel azután jött meg,ahogy el kezdett nőni a mellem. de általában minimum(!) 1,5 évre jön és 2,5 az átlag. nekem el is tolódott,de az egy másik sztori.
kedves kérdező: :)) azért ne keseredj el. attól még,hogy csak 14 évesen kezd el nőni a melled,nem feltétlen lesz kicsi! sőt,lehet hogy pár év múlva nagy cickókkal fogsz szaladgálni :D ez igaz arra is,hogyha valakinek korán kezd el nőni,nem is biztos hogy nagy lesz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!