Kinek és miért volt konizációs/kolposzkópos (LLETZ)
műtéte?
Figyelt kérdés
Engem 2 éve műtöttek,mert P3-as lett a rákszűrésem eredménye. Akkor a szövettan eredménye CINII-es lett.
Azóta viszont rettegek,rettegve megyek rákszűrése félévente és rettegve várom az eredményt. Félek,hogy egyszer kialakul a méhnyakrák,ha már olyan fiatalon (22 évesen) meg kellett műteni.Volt valaki még így? Ti hogy éltétek,élitek meg ezt? Én reagálom túl,vagy van alapja a félelmemnek?
Nekem is volt 2004-ben. kétszer volt P3-as az eredmény, eleinte jártam rákszűrésre, de most mivel 2006 óta partnerem sincs így problémáim sincsenek. Kb. 2008-ban voltam utoljára szűrésen. Már én is félek elmenni. Nekem azt megelőzően állandóan hüvelygyulladásom volt, ami csipős vizelettel, borzalmas alhasi fájdalmakkal járt. Nagyon sokat segitett a béres csepp és a zsurlófű ill. cickafü tea, amiket mai napig rendszeresen iszogatok. Én már 50. évemhez közelitek, gyerekem nem született, nem gondolok arra, hogy a rák kapujában voltam, persze biztos másképp lenne, ha olyan fiatal lennék mint te és még gyermekvállalás előtt lennék. Amikor engem műtöttek akkor is volt a szobában egy 24 éves lány, de nem viselték meg a dolgok, mert örült annak, hogy idejében észrevették és igy nagy esélye van arra, hogy teljesen felgyógyuljon. A doki is azt mondta, hogy mostmár nem lehet baj.
2012. nov. 29. 20:25
2/5 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy te is megtapasztaltad. Én fél évente járok,mert bár rettegek az eredménytől,de inkább tudjam meg a rosszat időben,mint homokba dugott fejjel élni. Remélem,neked sem lesz soha többé ilyen problémád!
2012. nov. 30. 06:49
3/5 Adrienn83 válasza:
Sziasztok! Nekem 2 éve derült ki egy rászűrés alkalmából hogy P3-as szövettan eredménye CIN III-AS VOLT. a HPV-m. a 4 legsúlyosabb de nem jár szemölcsökkel. Viszont azt nem értem ha évente jártam rákszűrésre az előtt és sose találtak semmit akkor pár hónap alatt hogy kaphattam el mikor még párkapcsolatban sem voltam. Számomra rejtély a doki szerint meg születésem óta lappangott bennem. Majdnem kikapták a méhem de nem mentem bele, orvost váltottam de azzal se mentem sokkra sőt tovább terjedt, majd a neten találtam szuper magándokit felvettem a kapcsolatot vele és ő műtött is meg, azóta hozzá járok. Szépen helyre jött amit kivágtak utána a hegek most meg próbálok teherbe esni ami nem könnyű :(
2013. márc. 8. 15:36
4/5 A kérdező kommentje:
akkor nagyon sok sikert és kitartást neked és sok sok pozitív gondolatot magadnak,mert ha hiszed,ha nem az sokat tud segíteni. Képzeld el,hogy a baba már a pocakodban van. És érezd őt! És hidd el,hogy ott van! És előbb-utóbb be fogod vonzani.
Azért mondok ilyeneket,mert nekem a gyógyulásomban a vizualizáció segített.Elképzeltem,hogy egészséges vagyok,hogy minden oké bennem. És meg is gyógyultam :) mára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!