Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vérképembe az LH a maximum...

Vérképembe az LH a maximum felett van, ez mit jelent?

Figyelt kérdés

A Ref. tartomány 1,90-12,50 között van és nekem 12,65.

Új munkahelyem van, nem akarok már most szabit kérni, hogy visszamenjek az eredménnyel.

Persze ha gond van akkor szó nélkül.

21/L

2009. aug. 12. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha az LH/FSH>2, az utalhat pcos-ra. Csináltak uh-ot? Nem találtak cisztákat a petefészkeidben?
2009. aug. 12. 11:58
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem csináltak uh-t, azzal a problémával mentem a nődokihoz, hogy a szexuális életem 0, egyáltalán nem kívánom, pedig 3 éve élek boldog párkapcsolatban.

Feltétlenül visszamenjek az orvoshoz?

Köszi a gyors választ!

2009. aug. 12. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Még ezt találtam.

A vérvétel az LH hormon kimutatására a ciklus 1-5 napja között szokott történni.

A ciklus első felében 1,9-12,5 IE/l

Ovuláció környékén 8,7-76,3 IE/l

A ciklus második felében 0,5-16,9 IE/l

Terhesség alatt <1,5 IE/l

Fogamzásgátló szedése alatt 0,7-5,6 IE/l

Változókorban 5,9-54 IE/l

Az LH meghatározás (az FSH meghatározással együtt) mind férfiaknál, mind nőknél a meddőség lehetséges okának felderítését, a hipofízis vagy ivarmirigyek rendellenességeinek kimutatását célozza.

Nőknél az LH (és FSH) szintek meghatározása segíthet elkülöníteni az elsődleges (primer) petefészek működési elégtelenséget (azaz magának a petefészeknek a működési elégtelenségét vagy a petefészek fejlődési zavarát) a másodlagos petefészek működési zavaroktól (amikor a petefészkek a hipofízis vagy a hipotalamusz rendellenessége miatt nem képesek ellátni funkciójukat). Elsődleges petefészek működési elégtelenségben az LH és FSH szintek emelkedettek.

Elsődleges petefészek működési elégtelenség oka lehet:

- Fejlődési zavar:

* A petefészkek hiánya (agenezise) (nem fejlődtek ki a petefészkek).

* Kromoszóma-rendellenesség (például Turner szindróma).

* A petefészkek szteroid-termelésének rendellenessége (például a 17-alfa-hidroxiláz hiány).

- A petefészek működésének túlságosan korai megszűnése, amelyet okozhat:

* Besugárzás.

* Kemoterápia.

* Autoimmun betegség.

- Krónikus anovuláció (a tüszőrepedés elmaradása), amelynek oka lehet:

* Policisztás ovárium szindróma (PCOS).

* Mellékvese betegség.

* Pajzsmirigy betegség.

* Petefészek tumor.

Amikor egy nő eléri a változó kort (menopauzát), és petefészkei beszüntetik működésüket, az LH szintek megemelkednek.

Alacsony LH és FSH szintek figyelhetők meg másodlagos petefészek működési elégtelenségben, amikor is a hipofízis vagy hipotalamusz működésével kapcsolatos problémára utalnak.

2009. aug. 12. 12:06
 4/9 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ezzel nem szabad szórakozni...

Nagyon szépen köszi a választ!

2009. aug. 12. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát a cikkben nem találtam arra utaló dolgot, hogy befolyásolná a szexuális vágyat.

Nekem is magas, de nekem pcos-m van, ezért is kérdeztem rá először a másik eredményre.

Én karácsonykor szültem. Előtte minden rendben volt a szexuális életünkkel, pedig nálam már több éve fennáll a magas LH. Hogy most kevésbé kívánom a szexet, azt a szülésnek, fáradtságnak tudom be inkább.

Nem történt valami az utóbbi időben, ami miatt stresszelnéd magad? Fáradtság?

2009. aug. 12. 12:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nagyon ne görcsölj rá, nem olyan sokkal lépte át a ref.tartomány felső értékét. És különben is, ahány labor, annyi ref.tartomány.

Nem akartam rádijeszteni, de ha elbizonytalanodtál, akkor mindenképp menj vissza. Csak megnyugtathat a doki!

Sok sikert!

2009. aug. 12. 12:12
 7/9 A kérdező kommentje:

Sajnos több dolog is történt ( pl:munkahely elvesztése ) És a párom sem olyan megértő már, sok a vita közöttünk. Együtt élünk, legszívesebben hazaköltöznék anyuékhoz, de félek, hogy megbánom. vagy talán a változástól félek... nem tudom.

Lehet, hogy ez hat ki a szexuális életünkre is?

De visszamegyek az orvoshoz, az a biztos :)

2009. aug. 12. 12:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, ha már a hazaköltözésen is gondolkodtál, akkor nem lehet annyira harmonikus a kapcsolat. Lehet, hogy szereted a párod, de ahogy írod, nem olyan megértő veled, ez azért rosszul eshet és persze frusztrálhat is. A munkahely elvesztése és minden stresszes dolog kihat ránk/rád. A szex nem csak testiség, hanem fejben is ott kell, hogy legyél. Szerintem inkább itt van a probléma, mint a leletedben.
2009. aug. 12. 12:56
 9/9 anonim válasza:
a mensid rendszeresen jon ? nem vagy tul faradekony ? biztony az ideggeseg is okos ilyen tuneteket , en most voltam a dokinal nekem is nagyon magass az enyem 11.2 es a ref tartomany az 2.39-6.6 kozott van nekem brocriptint adtak e nem volt semmilyen mellevveseproblemam , a neten en is nagyon sok mindent olvastan es nagyon beijedtem de hala istennek semnmi komolyn problemam nincs , menj el endokrinlolgushos
2009. aug. 21. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!