Petefészekciszta, PCO szindróma! Vizsgáltassam ki jobban magam? Bővebben lent.
Mind a két petefészkemben ciszták vannak. Az egyik majdnem 2 cm-es, viszont az orvosom azt mondta, hogy nem kell vele semmit kezdeni. Fizikai fájdalmam nincs tőle, viszont nagy valószínűséggel ez miatt nem jön meg normálisan a menzeszem (fogamzásgátlót kell emiatt szednem). Általában akik ebben a szindrómában szenvednek "huszárbajszos, 150 kilós nők" az orvosom szavaival élve, én viszont nem egy ilyen alkat vagyok, így ő sem érti, hogy miért van ez most nekem. Kérdezte, hogy elkezdtem-e ott szőrösödni esetleg, ahol nem kellene. Nem vettem észre ilyesmit, maximum annyit, hogy a karomon és a hasamon sötétedett a szőr, de nem feltűnően.
Nagy valószínűséggel teherbe is nehezen fogok, vagy talán egyáltalán sehogy sem fogok esni. Kicsit megrémített, mivel 19 éves vagyok, előttem az élet még, a családalapítás, és rossz szájízzel indulnék neki a nagybetűs életnek azzal a tudattal, hogy nem lehet babám a későbbiekben.
Szóval szerintetek vizsgáltassam ki magam esetleg egy másik kórházban/magánklinikán?
Kicsit tartok ettől az egész PCO szindrómától
A válaszokat előre is köszönöm!
azért az orvosodra ráférne egy kis továbbképzés...
sok vékony nőnek is van PCOS-e....
én ismerek egy 50(!) kilós lányt akinek ez a baja!
160 cm-hez 46 kg vagyok, és PCOS-em van. Ez sajnos nem kizáró ok.
Egy alaposabb kivizsgálást mindenképpen megér a dolog, endokrinológushoz menj, ő jobban ért hozzá, mint a nőgyógyász.
Viszont ha ki akarod vizsgáltatni magad, akkor ne szedd a tablettát, mert úgy nem lehet megcsinálni a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!