Női szervezetben túltengő férfi hormonokról segítség?
Az egyik barátnőm ebben szenved. (Már kezelés alatt áll) A tünetei a következők: nagyon erős hajhullás, ugyanakkor erős szőrösödés férfias területeken, mint alkar, arc!!, lábfej. A nőgyógyász felírt neki egy hormontartalmú fogamzg. tablettát, de őszintén szólva, kötve hiszem hogy teljesen rendbe fog jönni tőle. Már a depresszió jelei is mutatkoznak e miatt rajta.
Szenvedett valaki hasonló bajjal? Ha igen, elmúltak-e a panaszai? Érdekelne az is, hogy mennyi időt vett igénybe, amíg valamilyen jótékony hatás jelentkezett.
Továbbá ha valaki valamilyen természetes gyógymódot tud, ami együtt hat a gyógyszerekkel, az ne kíméljen minket! (Gondolok itt táplálkozásra, gyógynövényekre, teákra) :)
Előre is köszönöm!
Az előző vagyok:
A meglévő, már kialakult szőrszálak megmaradtak-e vagy elhaltak a kezelés során? Erre még kíváncsi lennék. Köszönöm!
18 éves vagyok, én is ilyen problémával élek, és ez nálam már ovis korom vége féle jelentkezett. 11 éves koromban mentem először orvoshoz, egészen 16,5 éves koromig. Ez időben minden kivizsgálási lehetőséget végigjártam, valamit többször is, pár gyógyszert is felírtak, kipróbáltam, de mivel semmi változás nem lett, abbahagytam. Az orvosok azóta se tudtak semmi megoldást, amivel a probléma megoldódna. Én a gimit is magántanulóként végzem, szerencsére már a végén vagyok, de elsős korom óta depresszióban élek. Soha nem volt egy barátnőm se, szüleimen kívül senki sem állt szóba velem, sőt mindenki elkerült messzire, és volt pár osztálytársam, akik minden nap bántottak fizikailag is, mondván mert én számukra nem voltam ember, és még fenyegettek is, ha bárkinek elmondom, akkor hozzák a haverjaikat, és véresre vernek. Pedig hányszor volt, hogy otthon anyukám kérdezte, hogy miért vagyok tele mindig lila foltokkal, és hányszor kellett emiatt hazudnom, hogy tesiórán így-úgy elestem... Sírva mentem haza minden nap, de elmondani féltem, mert apukámat ismerve rohant volna a suliba, én meg rettegtem attól a pár gyerektől, hogy mi lesz, ha ez kiderül.
De remélem, hogy a te barátnődnek legalább ilyen baja nincsen, senkinek sem kívánom, hogy így kelljen felnőnie. Én már semmi másban nem látok reményt, mint a végleges szőrtelenítés, csak hát rengetegbe kerül, pénze meg kinek van rá... Ha csak a legfontosabb helyeken csináltatom meg, az is 700 ezerre jön ki, és ki tudja, hogy ilyen esetben nem nő-e vissza. Főleg az a baj, hogy hiába kaptam orvosoktól is azt, hogy amíg nincs megoldás, addig gyantázzam, nekem egy nap után visszanő, nem két hét után, mint az egészséges embereknek. A fogamzás gátló nem használt semmit, de azt is csak azért adják, hátha kicsit kevesebb lesz utána valakinek. Viszont a depresszió ellen is kéne valami a barátnődnek, ez idővel egyre rosszabb lesz, ha nem javul az állapota, bár kort nem írtál, de az én korombeliek ilyenkor már az öngyilkosságot fontolgatják a reménytelen állapot miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!