PCO-nál mi okozza a szőrösödést? Lehet valahogy csökkenteni (fogamzásgátló nélkül)?
Nem magas a tesztoszteron szintem egyáltalán! Az androsztendion szintem van a felső határ közelében, de határértéken belül van. Akkor ez okozhatja a szőrösödést?
Igen, volt IR vizsgálat, de nincs IR-em. Mozgok minden nap. :)
Akkor marad a gyantázás. :(
Köszönöm a válaszokat!
PCO-nál a magas tesztoszeron, ha nem magas a tesztoszteronod, nem is biztos, hogy PCO-d van, sőőőt.
Inzulinrezisztenciád van?
3-5. napi vérvételnél milyen az LH/FSH arány?
Ja, most látom, hogy nincs.
Akkor mi alapján állapították meg a PCO-t, ha a tesztoszteronod sem magas és IR-ed sincs?
3.-5. napi vérvételem nem volt, mert akkoriban nem volt menstruációm.
Ultrahang kimutatta mindkét oldalon a policisztás szerkezetű ováriumokat.
Amíg nincs 3. napi vérvétel, totálisan felesleges bármiről is beszélni.
A cisztás petefészek önmagában semmit nem jelent!
És akkor most hogy kezel az orvos? Elküldött ezzel a diagnózissal és ennyi?
Keress egy másik dokit, mert korántsem biztos, hogy összefüggés van a tüneteid között!
A PCO-t valóban nem kezeli sehogy. Sajnos mellette van pajzsmirigy alulműködésem és hyperprolactinaemiam is, azokra szedek gyógyszert és annyi.
Már én is gondolkodom más orvoson, mert annyi kérdésem lenne és olyan sok a megmagyarázatlan dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!