Fogamzásgátló 45éves kortól? Óvszer és a Hüvelygyűrűn kívül mi van?
Ami ebben a korban már nem problémás, az az, ha lekötteted magad.
Ugyanis ilyenkor már semmiképpen nem lenne értelmes dolog egy terhesség (mert a gyereket nem tudnád felnevelni, ugyanis egy nö átlagéletkora 70 körül van, azaz - ha jó adottságaid vannak és nem ér elöbb baleset - akkor is 25 évesen egyedül maradna a gyerek), ezenkivül néhány év múlva úgyis a klimaxban leszel.
Viszont az óvszer nemcsak terhesség ellen véd, hanem fertözések elleni is. Ilyen szempontból is jó, meg ha szabályosan használják, akkor gyakorlatilag kizárt a terhesség.
Elég széles a paletta:
-hormonális fogamzásgátló módszerek: fogamzásgátló tabletta, hüvelygyűrű, hormonális tapasz, injekció és implantátum (nem tudom ezek közül itt melyik elterjedt).
-hormon mentes: gumi óvszer, spirál, pesszárium.
Meg van a pharmatex termékcsalád, amit nem tudom,hogy hova kéne sorolni. Én ennyit ismerek.
Igen az elkötés is egy lehetőség, de én úgy tudom, hogy csak akkor kötik el ingyen a nőt, ha már szült 3 gyereket. Meg nem tudom...régen is védekeztek a nők és nem feltétlenül estek teherbe 45 éves korukon túl, szóval szerintem nem kell egyből azzal riogatni a kérdezőt, hogy terhes lesz és mire felnő a gyerek, ő meghal..
45 évesen semmilyen hormontartalmú nem kellene használni.
Spirál? Spermicid és megszakítás? Pesszárium és spermicid?
Előre mondom, nem én pontoztalak le, de:
Más doki meg (pl. az enyém) 35 felett nem ír fel hormonális fogamzásgátlót.
Szóval ez azért nem biztos, hogy "márpedig így van".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!