Visszatérő hüvelygomba?!
Mi a legjobb rá? A barátommal ritkábban találkozunk, a szex nélküli időszakokban tünetmentes vagyok, de szex után rögtön kiújul és 1-2 napig tart. A barátomnak is viszket, ég, feszül a bőr. Tünetmentesen voltam dokinál is, azt mondta, nincs gomba, hiába bizonygattam. Gynoflor hüvelytablettát írt fel, mellé pedig grapefruit cseppet szedtem.
A barátomat mivel kellene kezelni? Használt Canesten krémet, amit a külső nemi szervek pirosságára, berepedezésére én is, de nem múlt el.
Melyik a legjobb végleges (vagy legalább tartós) módszer? Meddig kellene kerülni a szexet?
Fogamzásgátlót szedek, tudom, hogy attól is lehet, de semmiképp se szeretném abbahagyni. Sőt nem vagyok benne biztos, hogy annyira közrejátszik, mert 2 éve ugyanezt szedtem, és akkor semmi problémám nem volt vele.
Igen, elmúlik magától pár nap alatt. Saforelle intim mosakodót használok és anionos betétet, és a darabos fehér folyás már másnapra elmúlik, a megdagadt, kisebesedett bőr pedig 1-2 nap alatt begyógyul.
Ha nem gomba, akkor mi lehet?
A barátomnak sincs semmi baja még nem szexelünk, aztán utána viszket neki és piros, de rá pár napra elmúlik.
Nem lehet, hogy kidörzsöl, mert nem nedvesedsz eléggé? Az intim segítségről hallottál már? Elvileg azt a barátod is használhatja és az megállítja a gombák és a baktériumok szaporodását. Ha érzem hogy valami bajom lesz vagy megjön a menszeszem, mindig azt használom.
Amúgy a fog.gátlót írtad, h nem akarod abbahagyni a szedését. Miért ragaszkodsz hozzá ennyire? Talán jobb lenne, ha inkább gumit használnátok ennyi probléma után...
A fogamzásgátló minden problémámon nagyon sokat segített (hormongondok, görcsölés, hajhullás, pattanás), ezért nem hagynám abba.
Egyébként köszönöm a válaszokat:)
nem akarlak megilyeszteni de ez akár herpesz vagy más fertőzés is lehet...
a fogamzásgátlóról meg csak annyit hogy nem ajánlanám a szedését mert az lehet hogy eddig nem volt tőle bajod de legyengíheti a természetes védekező képességedet és attól is alakulhat ki ilyen tünet.. valamint azt remélem nem kell mondanom hogy a fogamzásgátló NEM megoldás a hormonproblémákra csak szönyeg alá söpri azokat ahelyett hogy kekezelné... és ha a proddal nem vagy együtt napi rendszerességgel akkor fölösleges mérgezned a szervezeted.
Igen, a tabival pont az a baj, hogy csak elfedi a problémáidat időlegesen, aztán ha abbahagyod a szedését, akkor csőstül minden megint visszajön. És az is lehet, hogy rosszabb lesz, mint volt.
A visszatérő hüvelygomba ellen védekezhettek gumival és intim segítséggel is.
A szegedi női klinikán most keresik a megoldást. Hátha rajtad is tudnak segíteni. Olvasd el ezt a cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!