Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő hüvelygomba?!

Visszatérő hüvelygomba?!

Figyelt kérdés

Mi a legjobb rá? A barátommal ritkábban találkozunk, a szex nélküli időszakokban tünetmentes vagyok, de szex után rögtön kiújul és 1-2 napig tart. A barátomnak is viszket, ég, feszül a bőr. Tünetmentesen voltam dokinál is, azt mondta, nincs gomba, hiába bizonygattam. Gynoflor hüvelytablettát írt fel, mellé pedig grapefruit cseppet szedtem.

A barátomat mivel kellene kezelni? Használt Canesten krémet, amit a külső nemi szervek pirosságára, berepedezésére én is, de nem múlt el.

Melyik a legjobb végleges (vagy legalább tartós) módszer? Meddig kellene kerülni a szexet?

Fogamzásgátlót szedek, tudom, hogy attól is lehet, de semmiképp se szeretném abbahagyni. Sőt nem vagyok benne biztos, hogy annyira közrejátszik, mert 2 éve ugyanezt szedtem, és akkor semmi problémám nem volt vele.

2012. szept. 10. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindkettőtöknek el kéne menni orvoshoz, mert úgy látszik tőle kapod el.
2012. szept. 10. 11:40
 2/8 anonim ***** válasza:
nekem egy dolog használt: menstruáció után enyhén almaecetes vízzel irrigáltam. De ez csak megelőzésnek jó. Viszont az elég furcsa, hogy a barátod is elkapja ilyenkor, mert én azt tudom elképzelni, hogy az alapból is benned lévő gombák (mindenkiben vannak), valami külső hatásra szaporodni kezdenek és pár nap múlva jelentkeznek a tünetek. Viszont.. csak úgy magától elmúlik neked? A gombának nem szokása! Kihajtanám az orvosból hogy vizsgáltasson kenetet. Nem is biztos, hogy ez gomba.
2012. szept. 10. 12:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, elmúlik magától pár nap alatt. Saforelle intim mosakodót használok és anionos betétet, és a darabos fehér folyás már másnapra elmúlik, a megdagadt, kisebesedett bőr pedig 1-2 nap alatt begyógyul.

Ha nem gomba, akkor mi lehet?

A barátomnak sincs semmi baja még nem szexelünk, aztán utána viszket neki és piros, de rá pár napra elmúlik.

2012. szept. 10. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy kidörzsöl, mert nem nedvesedsz eléggé? Az intim segítségről hallottál már? Elvileg azt a barátod is használhatja és az megállítja a gombák és a baktériumok szaporodását. Ha érzem hogy valami bajom lesz vagy megjön a menszeszem, mindig azt használom.

Amúgy a fog.gátlót írtad, h nem akarod abbahagyni a szedését. Miért ragaszkodsz hozzá ennyire? Talán jobb lenne, ha inkább gumit használnátok ennyi probléma után...

2012. szept. 10. 13:56
 5/8 A kérdező kommentje:

A fogamzásgátló minden problémámon nagyon sokat segített (hormongondok, görcsölés, hajhullás, pattanás), ezért nem hagynám abba.

Egyébként köszönöm a válaszokat:)

2012. szept. 10. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:

nem akarlak megilyeszteni de ez akár herpesz vagy más fertőzés is lehet...

a fogamzásgátlóról meg csak annyit hogy nem ajánlanám a szedését mert az lehet hogy eddig nem volt tőle bajod de legyengíheti a természetes védekező képességedet és attól is alakulhat ki ilyen tünet.. valamint azt remélem nem kell mondanom hogy a fogamzásgátló NEM megoldás a hormonproblémákra csak szönyeg alá söpri azokat ahelyett hogy kekezelné... és ha a proddal nem vagy együtt napi rendszerességgel akkor fölösleges mérgezned a szervezeted.

2012. szept. 10. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, a tabival pont az a baj, hogy csak elfedi a problémáidat időlegesen, aztán ha abbahagyod a szedését, akkor csőstül minden megint visszajön. És az is lehet, hogy rosszabb lesz, mint volt.

A visszatérő hüvelygomba ellen védekezhettek gumival és intim segítséggel is.

2012. szept. 11. 11:55
 8/8 anonim válasza:

A szegedi női klinikán most keresik a megoldást. Hátha rajtad is tudnak segíteni. Olvasd el ezt a cikket:

[link]

2012. szept. 11. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!