Mit tegyek éjszakára ha utálom a betétet és tampont nem merek este használni?
Utálom a betét ezért ob normal tampont használok napközbe. Éjszakára betétet teszek de egyszerűen reggelre csupa vér a lepedő :S Nem sok a vérzésem csak annyit forgolódok, hogy nem véd a betét. Tampont éjszakára meg nem merek :/
20/L
Kedveském, az arroganciát bizonyos stílus kihozza az emberből. Tudod én is 12 éve egészségügyben dolgozom, szintén felsőfokú végzettséggel, számtalan konferenciával, továbbképzéssel. Vitatkozni nem fogok egy internetes portálon arctalanul senkivel, hanem azt javaslom az érdeklődőnek, hogy szakmailag egyedül a nőorvosa kompetens ebben a kérdésben.
Nem is igazán értelek, mi a vita tárgya. Az, hogy a hüvely nem steril, köztudott szakmai körökben. Az, hogy a tampon és a vér kiváló táptalaj, ez sem újdonság, ha egy picit figyeltél kórélettanon, vagy mikrobiológián.
És eddig akárhány nőgyógyásszal beszéltem, egyik sem javallta rendszeres és állandó használatra a tampont. Horváth csak az egyik volt, tudok még neveket írni.
Szerintem zárjuk le ezt a vitát, tulajdonképpen te azt használsz, amit akarsz, csak legalább a tényekkel legyél tisztában. Sajnos az eü végzettség, de még az orvosi diploma sem garantálja a tudást és a biztos kompetenciát. Sajnos elég sok olyan kollega van, akinek a szakmai tudása kifogásolható.
Ha egyetemet végeztél, akkor nővér nem lehetsz, esetleg rezidens orvos, akinek tanulnivalója bőven akad még. Nőgyógyász szakorvos egészen bizonyos, hogy nem vagy.
nem tudom egyesek miért akarnak meghalni, ha betétet kell használniuk; van olyan hogy hányás, hasmenés, nátha, ezektől is frászt kaptok? pár évtizede használhattál vattát, vagy rongyokat...
kedves kérdező, józan paraszti ésszel belátod, hogy a hüvely nem steril, és eldöntheted, hogy mennyire jó ötlet 8 óráig, vagy még tovább bennhagyni egy tampont meg pármillió bacit. két éjszakai betét félig egymásra csúsztatva, probléma megoldva.
Remélem azért átment valami abból is, hogy miért nem jó hosszú órákra bent hagyni a tampont.
Ha éjszakai betétet használsz egy szoros bugyival és cicanadrággal, akkor biztos, hogy nem lesz véres a lepedő. De, ha az lesz, akkor kimosod és ennyi. Jobb, mint fertőzést kapni szerintem. Persze a te tested...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!