Anyukám tudta nélkül használhatok tampont?
Nincs olyan bizalmas kapcsolat közöttünk, azt sem osztottam meg vele, amikor először megjött, meg ő sosem beszél(t) "ilyenekről" velem, a tini magazinokból, barátnőimtől tudtam meg azt is, hogy mi az a menstruáció. Mai napig magamnak veszem a betétet, már majdnem 2 éve menstruálok. Egyszer egy ob-s termékmintában volt mini tampon. Kipróbáltam, és sokkal jobb volt, mint a betét. Úgy merjek használni tampont, ha anyukámnak nem szólok? Lehet tőle valami bajom? Bár a kukában lehet észrevenné, de más korombeliek is használnak, nem? Pénzem lenne rá, meg nem is sokkal drágább, mint egy csomag betét. Még szűz vagyok.
16/L
Semmi bajod nem lehet tőle, használd nyugodtan! Csak figyelj oda, hogy a felrakása előtt mindig moss kezet! Illetve, hogy ne maradjon bent túl sokáig!
Létezik egy betegség, az ún. toxikus sokk szindróma, nagyon ritka, de főleg tampont használó nőknél fordul elő. Olvasd el a tájékoztatót, mindegyikben benne vannak a tünetek, mikor kell orvoshoz fordulni.
Ha gondolod, oszd meg nyugodtan anyukáddal, de ha ennyire nem foglalkozik vele, vagy ennyire kényes neki a téma, akkor szerintem abból se fog gondot csinálni, ha ezt észreveszi.
De ha ez aggaszt, akkor közöld vele, hogy szeretnél vele beszélgetni, mondd meg, hogy kipróbáltad, és tetszik, és érdekelne a véleménye, mert szeretnél rá átállni. Max zavarba hozod, nagyobb baj nem lehet belőle ;).
Ha gond nélkül fel tudtad/tudod tenni, akkor használhatod, a szüzességedet nem "befolyásolja" :) De átlagos menstruációs vérmennyiségnél nekem szimpatikusabb megoldás a betét.
Amúgy meg mindenképpen beszélj anyukáddal, főleg, ha a barátnőid is a tini magazinokból homályosulnak fel... Attól, hogy magától nem hozza fel a témát, valszeg nem fog lerázni, ha beszélni akarsz vele ilyesmikről. Bár érdekes, hogy 16 éves lánya van, és nem izgul bizonyos dolgok miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!