Miért kell ellenőrizni?
Figyelt kérdés
18 hetes kismama vagyok,veszélyeztetett terhességem van,amiről kaptam egy igazolást az orvosomtól,hogy táppénzen maradhassak,és a kórházi zárójelentésen is rajta van! Mivel 1 hónapnál tovább vagyok-leszek táppénzen,ezért felülvizsgálatra kell mennem a TB-től egy orvoshoz! Erre miért van szükség? Ott mit csinálhatnak velem?2009. júl. 27. 12:08
1/7 anonim válasza:
Ez a táppénz ellenőrzés. Igazából a hosszú távú táppénzek jogosságát ellenőrzi így az OEP. Ide mindenkinek aki táppénzen van betegségétől függetlenül menni kell. Semmi extra nincs ezen a vizsgálaton, csak meg kell rajta jelenni.
2/7 anonim válasza:
Ilyenről még nem is hallottam. Én is mostantól leszek táppénzen, 17 hetes vagyok. Az előző terhességem alatt is veszélyeztetett voltam, de akkor nem kellett mennem felülvizsgálatra. Ez valami új szokás?
3/7 anonim válasza:
Akár aktív, akár passzív táppénzről van szó, ha 30 napnál tovább tart, akkor a törvény előírja a felülvizsgálatot. Ezzel igazából az orvosodat ellenőrzik elméletileg, bár én nem látom értelmét. Én is voltam nemrég hosszabb táppénzen, és nekem is volt felülvizsgálat, de ez csak arról szólt, hogy az ellenőrző orvos megkérdezte, hogy meddig leszek még táppénzen, és kész. Jóformán rá se nézett a papírjaimra, ez nekik is csak egy szükséges rossz.
4/7 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, hogy pont azért vagyok táppénzen, hogy pihenjek. Erre mindenfelé rohangálni kell, a terhesgondozás, az UH, vérvétel még oké, de még mászkáljak a táppénzes papírért, meg még felülvizsgálatra is?
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,azt hittem még ott is megvizsgál valami idegen orvos!
Köszi
2009. júl. 27. 17:55
6/7 anonim válasza:
Én az 5. héttől vagyok táppénzen, most vagyok a 30. hét végén, de nekem sehova nem kellett menni felülvizsgálatra, csak igazolást kellett kétszer vinni a nőgyógyásztól, hogy tartsanak táppénzen.
Utolsó válaszoló, azt a pár vizsgálatot azért ki lehet bírni a babáért! Vagy Te azt hitted pihiből áll a 9 hónap??
7/7 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok. Én fenyegető vetéléssel vagyok itthon és persze, kibírom a vizsgálatokat, sőt örülök is , hogy ilyen sokat foglalkoznak velem és a babám egészségével. Én a felülvizsgálatra értettem, hogy még oda is mászkáljak. És a táppénzes papírért is utálok menni, mert sose úgy jön ki a lépés, hogy pont akkor következzen a tp. papír, amikor amúgy is terhesgondozás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!