Ha az FSH-LH arány 1:2, és találtak 1 db 5mm-es cisztát, akkor biztosan PCO-s vagyok?
Na igen :) Nekem is maszekhoz kellett mennem, hogy megcsinálja az MRI-t. A gyógyszer azért van hogy levigye a prolactint és levitte nálam is. Mégis van daganatom.
Ha van microadenomád, az minden hormonnal kapcsolatos szervet "bezavarhat", igy a pajzsmirigy érték is lehet hogy azért rossz.
Ha van microadenomád, kialakulhat miatta PCO is (PCO lehet mástól is).
A prolactin egyébként stresszhormon.
A cystát figyelni kell, hogy nől-e, marad ugyan ekkora, vagy felszívódik. Egy sima cysta nem PCO.
Esetleg ha van más panaszod, pl tejcsorgás, azonnal menj nőgyógyászatra, ő is kérhet MRI-t (én tőle kaptam beutalót).
Ha nincs adenomád, annak csak örülni kell, ha van, kezelni.
Járok nőgyógyászhoz is, Ő említette meg az MRI-t, nem az endokrinológus. Az, hogy van-e adenomám, nem tudom hogy ki fog-e valaha derülni. Majd nemsokára megyek kontrollra, kíváncsi leszek a vérvétel eredményére.
Nagyon köszönöm a választ! :)
Értem. Akkor nem tudom, mindenesetre megvárom az eredményeket, aztán majd eldől.
Egyébként Neked csak a prolaktinnal volt/van gond? Jól vagy már teljesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!