Ennyiből biztosan meg lehet állapítani, hogy mi a bajom?
Már lassan egy éve hüvelygombával küzdök.Rengeteg féle gyógyszert,kúpot,krémet kipróbáltam,amik általában javulást hoztak,de csak rövid ideig.Alig,hogy elhasználtam az orvos által felírt cuccot,egy-két hét elteltével mindig újra megjelent a problémám.
Legelső alkalommal,amikor ezzel orvoshoz mentem,elküldött kenetvételre,de rögtön felírta a Canesten combit.Elkezdtem használni a Canestent és kiderült,hogy allergiás vagyok rá,mert elkezdtem erősen vérezni.Akkor persze nagyon megijedtem és elmentem a dokihoz,aki megállapította,hogy ez allergia.A kenetvételre ugye nem tudtam elmenni a vérzés miatt,de a doki nem adott másik időpontot.Kaptam egy másfajta kúpot,ami jónak bizonyult.2 hónapig tünetmentes voltam,de akkor ismét előjött a gomba.Felhívtam a dokimat,aki annyit mondott,hogy nyugodtan vegyem meg a patikában ugyanazt a kúpot,amit előzőleg használtam és ha bármikor újra előjön a bajom,használhatom azt.Ez így ment majdnem fél évig,hogy havonta vettem a kúpot,mert folyton visszajött a gomba.Mostanra nagyon megelégeltem a dolgot és visszamentem a dokimhoz.Megmondtam neki,hogy ez a kúp sem segít és már nem tudom,hogy mit csináljak,hogy végre megszabaduljak ettől a fránya betegségtől.
A vizsgálat annyiból állt,hogy felfeküdtem a vizsgálóasztalra és egy pillantást vetett rám,ebből ő megállapította,hogy ez ismét gomba és mivel már a sokadik alkalommal jött elő ez a probléma,valószínű,hgy Candidás vagyok.Kaptam egy Lomexin kúpot és hozzátette,hogy jó lenne ha kerülném a cukros ételek fogyasztását.
A kúpot elhasználtam,de semmi hatása nem volt.Utánanéztem a neten a Candida diétának és úgy gondoltam megpróbálkzom vele.El is kezdtem a diétát,de a tüneteim még mindig nem akarnak elmúlni.Persze tisztában vagyok vele,hogy a diéta sem fog eredményt hozni néhány nap alatt,de valahogy számomra még az is kérdéses,hogy egyáltalán a Candidával állok-e szemben.Mivel kenettenyésztést egyáltalán nem csináltak nem értem,honnan tudja a doki ennyire biztosan,hogy ez a bajom.
Most épp menstruálok,de ha elmúlik újra fel fogom keresni az orvosomat és kérni fogom a kenettenyésztést,de nem tudom,hogy addig érdemes lenne-e csinálni a diétát,mert ami azt illeti,10 napja csinálom,de már most kezd elegem lenni belőle és nem szeretnék feleslegesen szenvedni.Szerintetek érdemes folytatnom a diétát vagy inkább várjam meg,hogy levegyék a kenetet és pontos diagnózist kapjak a betegségemről?
Az a helyzet, hogy a sorozatos kezelések hatására bezárult egy ördögi kör. Akár gombás, akár baktericid fertőzésről van szó, a kezelésére felírt, használt gyógyszer, a korokozókkal együtt kiirtja az un. "jó bacikat" is, ami a természetes védelmirendszered alapköve. Az ezáltal tönkretett hűvelyflórádat helyre kellene állítani, nem is értem a doki miért nem foglalkozott ezzel. Egyik legjobb erre alkalmas szer a Protexin Gynophilus. A következő oldalon részletesebben olvashatsz arról amit próbáltam kifejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!