Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Két nap után is meg tudják...

Két nap után is meg tudják állapítani, ha terhes vagyok?

Figyelt kérdés

K*rvára nem érdekel,hogy mennyire idióta vagyok,mert nem figyeltem bioszon meg ilyen sz*r rágalmazások. Csak arra lennék kíváncsi,hogy nem vagyok biztos benne van-e baj vagy nincs,de feleslegesen pedig nem akarom megvenni az esemény utáni tablettát. Nem állok úgy anyagilag plusz a hormonháztartásom se szeretném tönkretenni.

Annyi történt,hogy kétszer szexeltünk egymás után,második esetben gumi nélkül kezdtük el és megfordult a fejemben,hogy esetleg maradhatott sperma a hímvesszőjén.

köszi a válaszokat..

2011. dec. 11. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Még nem lehetsz terhes. Terhességről a BEÁGYAZÓDÁSTÓL kezdve beszélünk, ami az aktus után kb. 6-7 nappal kezdődik. Utána kezd el termelődni a HCG hormon, amit a teszt kimutat. De annak is el kell érnie egy szintet, szóval a legérzékenyebb teszt is csak. kb. 3 napos TERHESSÉGET mutat ki, azaz aktus után kb. 10 nappal mutat eredményt. De inkább 14 nap után.

Az esemény utáni tabletta pedig NEM szakítja meg a terhességet, csak megakadályozza. Ha már terhes vagy, akkor nem ér semmit.

Olyan nincs, hogy "aktus után gyors csinálok egy tesztet, és ha pozitív, akkor beveszem a tablettát".

Ez egy baromság. Ha így lenne, mindenki ezt csinálná.

2011. dec. 11. 14:04
 2/12 anonim válasza:
100%

2 nap után még nem lehet megállapítani a terhességet.

Szerintem ne kockáztass és menj el nőgyógyászhoz, inkább most adj ki kevesebb pénzt a tablettáért, mint hogy abortuszra 5-ször annyit költs.

Még ha a második menet előtt meg is mosta a hímvesszőjét, akkor is maradhatott sperma az ondóvezetékben, ami gondot okozhat. Még ha nem is élvezett beléd másodszor akkor is van előváladék szex közben, ami spermiumot tartalmazhat.

Ne kockáztass, menj orvoshoz!!

2011. dec. 11. 14:08
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ. még van időm bevenni a tablettát,hogy MEGAKADÁLYOZZAK bármit is,de csak akkor szeretném bevenni,ha tényleg szükséges,de erre sajnos nem tudom a választ. :(
2011. dec. 11. 14:11
 4/12 A kérdező kommentje:
el fogok menni,köszönöm.
2011. dec. 11. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Mint írtam, erre nem is fogod megtudni a választ. Vagy beveszed, és nagy eséllyel nem leszel terhes (de a tabi sem 100%), vagy nem veszed be, és kicsit nagyobb eséllyel leszel terhes.
2011. dec. 11. 14:13
 6/12 A kérdező kommentje:
most olvasom egy honlapom,hogy 2011.aug.1-től már vény nélkül is ki lehet váltani. ez igaz szerintetek?
2011. dec. 11. 14:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Anyagilag egy gyerek sokkal jobban meg fog terhelni, mint egy esemény utáni tabletta.
2011. dec. 11. 14:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Jól írják fentebb.

1. A tesztek csak a minimum 10-14 NAPOS terhességet mutatják ki.

2. Az eseményutánit 72 ÓRÁN belül be kell venni.

Ezekből következik, hogy az eseményutánit nem lehet akkor bevenni, amikor már valaki kimutathatóan terhes, mivel akkor már hatástalan...

Kizárt, hogy ezekre eltörölték a vénykötelességet.

Amúgy "csak" 84%-ban hatásosak, és ez a szám az eltelt idő függvényében csökken (vagyis a 72 órán belül minél hamarabb veszed be, annál jobb).

2011. dec. 11. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:

1 nem vagy terhes - 2 nappal a szex után még az is előfordulhat, hogy megtermékenyített petesejt sincs - terhességről meg akkor beszélünk, amikor a megtermékenyített petesejt beágyazódik - ez, ha figyeltél volna biológia órán (sic!), akkor tudnád, hogy akár 10-14 nappal a szex után is lehet

2 ha a péniszén maradt a pasasnak ondója, akkor a második szexre már valószínűleg nem maradt életképes spermium, mivel a levegőn elpusztulnak ;)...ellenben az ondóvezetékben maradtak életképesek is

3az esemény utáni - hála istennek és az ez esetben értelmes törvényhozásnak - nem kapható Magyarországon vény nélkül

4 ha kefélni van eszed, akkor szépen el lehet menni nőgyógyászhoz is és fel lehet íratni tablettát is ill el lehet járni az évenkénti rákszűrésre és a nőgyógyászt fáraszthatnád a hasonló hülye kérdésekkel is - nem mellesleg csak annyi ész kellene, hogy a 150 forintos gumit ne dísznek tartsátok

2011. dec. 11. 14:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Javítok, tényleg találtam olyan híreket, ahol ezt írják, hogy eltörölték a vénykötelességet, ennek ellenére sok adatbázisban szerepel a "vényköteles" jelző, de lehet, hogy ezeket nem frissítették...
2011. dec. 11. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!