Mennyi tized fokot kell csökkennie a hőmnek az előző naphoz képest, hogy tudjam, meg volt-e az ovuláció?
Az ovulációt nem a hő csökkenéséből lehet megtudni!
Ovuláció előtt megnő az ösztrogén hormon szintje, ettől leesik a hő, de nem mindenkinél. Ez még csak előjel. Ez a sok ösztrogén fogja kiváltani a tüszőrepedést.
Ez a hőfelugrás lehet hirtelen, de lehet nagyon fokozatos is, hogy csak 1-2 tizedet megy fel naponta. Saját példa: [link] Tüszőrepedés valamikor a 14. és 16. ciklusnap között, a hő naponta alig egytized fokot emelkedett felfelé.
A tüszőrepedés valamikor hajnalban van. A pete kiszabadul a tüszőből, a visszamaradt tüsző pedig azonnal progeszteront kezd el termelni. Ez a progeszteron hormon az, ami felnyomja a hőt. És ebből a felugró hőből lehet tudni, hogy VOLT tüszőrepedés, ha a hő legalább 10-12 napig fenn is marad.
Nem tudom, miért, de összekeveredtek a bekezdések. Csapó kettő:
Az ovulációt nem a hő csökkenéséből lehet megtudni!
Ovuláció előtt megnő az ösztrogén hormon szintje, ettől leesik a hő, de nem mindenkinél. Ez még csak előjel. Ez a sok ösztrogén fogja kiváltani a tüszőrepedést.
A tüszőrepedés valamikor hajnalban van. A pete kiszabadul a tüszőből, a visszamaradt tüsző pedig azonnal progeszteront kezd el termelni. Ez a progeszteron hormon az, ami felnyomja a hőt. És ebből a felugró hőből lehet tudni, hogy VOLT tüszőrepedés, ha a hő legalább 10-12 napig fenn is marad.
Ez a hőfelugrás lehet hirtelen, de lehet nagyon fokozatos is, hogy csak 1-2 tizedet megy fel naponta. Saját példa: [link] Tüszőrepedés valamikor a 14. és 16. ciklusnap között, a hő naponta alig egytized fokot emelkedett felfelé.
Nem fontos az ovu napján akciózni. A lényeg az, hogy amikor a pete kiszabadul, akkor legyen ott sperma, ami megtermékenyítse. A sperma azonban 2-3 napig életképes a petevezetékben. Ha kétnaponta szeretkezünk, az elég a teherbeeséshez.
Szerintem nekem rosszul húzta be a ciklus.hu. Valószínűleg egy nappal koráébban volt az ovulációm, de ez nem is számít. Láthatod, hogy a 14. naptól kezdve folyamatosan megy fölfelé a hőm, még ha lassan is, és nem esik vissza egészen addig, amíg meg nem jött a menszeszem. a 17. naptól a 28. napig ráadásul az alaphőm fölött volt egyfolytában.
Akciózni mindig az ovuláció ELŐTT kell, és még aznap. Másnap már elkéstünk vele, mert a pete csak 24 óráig életképes, másnapra meghal, felszívódik.
Nem tudom, miért nem maradtam terhes, de biztosan nem azért, mert keveset voltunk együtt, vagy nem jókor.
Ez attól is függ, hogy hány órakor méred és milyen hőmérővel.
Én digitálissal mérem, és hajnali öt körül. Így kb két-három tizeddel lacsonyab a hő, mint ha felkelés előtt, hétkor, nyolckor mérném.
Egyszer láttam itt egy belinkelt görbét, az egyik hónapban higanyossal mérte a nő, aztán eltörte, a másik hónapban már digitálissal mérte. A digitálisos hónap hője fél(!) fokkal volt alacsonyabb a higanyossal mért hónapénál.
Akkor ezért kaphatsz magasabb értéket. Hüvelyben méred, szájban, vagy hónalj alatt? Hüvelyben a legmagasabb az érték.
Egyébként nem számít, hogy magasabb az átlaghőd, mint pl nekem. A lényeg az, hogy önmagadhoz képest kirajzolódjon a görbe.
most kezdtem csak merni.mult ciklusi lutealisom van meg egeszen a mostani peteeresig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!