Ovulacio napjan isszonyatosan fajnak a petefeszkeim. Ez normalis vagy van okom aggodni?
Ha eddig nem volt ilyen, te is tudod, hogy nem normális. Valami miatt megváltozott, azonnal orvoshoz kell fordulnod. Jobb esetben "egyszerű" gyulladás, amire kapsz gyógyszert és elmúlik. (Kezeletlenül viszont könnyen végleges meddőséget okozhat.)
Rosszabb esetben lehet ciszta.
Szia!
Én 30 éves vagyok és egy olyan ovulációm sem volt, ami ne lett volna rettenetesen fájdalmas. Ilyenkor mindig erős fájdalomcsillapítót szedek. Édesanyámnak is mindig ez volt. Az orvosok mindig azt mondták, hogy nálam ez a normális, ne foglalkozzak vele. Pozitívuma is volt, mert amikor a párommal babát szerettünk volna, tudtuk hogy mikor kell próbálkozni. :-)
Aztán egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy feltehetően egy korábbi gyulladás miatt az egyik petefészkem hozzánőtt a méhemhez és ilyenkor megduzzad, beszorul és ez okozza a fájdalmat... vagy valami ilyesmit mondott a doki... de van egy érzésem, hogy csak le akart rázni a problémámmal. Volt olyan vélemény is, hogy túl nagyok a petesejtjeim, túlérettek...stb.
Mindenesetre én is azt tanácsolom, hogy keress fel egy szakembert, ha korábban nem volt ilyen gondod! De valakinél tényleg ez a normális.
*De valakinél tényleg ez a normális.
Lehet. De akinek hirtelen megváltozik, annak nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!