Nagyon erős hajhullás miatt kértem nagy labort. Azt mondta az orvos hogy rendben van pedig van 2csillagozott . Alk. Foszfatáz (Se) 84 U/L (Ref:100-290) Fvs (WBC) 13.7 G/l Ref:4. o-10. 0?
Hajhullás esetén amit a laborleleten figyelni kell az a Vas, a Vaskötő kapacitás illetve a Vörösvértest süllyedés.
A vashiány, illetve a magas süllyedési érték (ami a szervezetben lévő gyulladásra utal) okozhatnak hajhullást. Illetve ha néztek olyat, hogy TSH (ez a pajzsmirigy) az is közrejátszhat. Ha ezek az értékeid jók, akkor már van a háttérben, de azt majd a bőrgyógyász fogja megmondani.
Se TSH 0,433 uLU/ml (Ref:0.350-4,900)
Elvileg ennek jó kell lennie és nem is csillagozott
Első vagyok.
Hajhullást okozhat még stressz, fogyás (diéta) is, vagy a nem megfelelő anyagcsere, könnyen zsírosodó fejbőr (ilyen meleg időben mondjuk ez normális...).
Én végigjártam a hajhullásommal kb. tíz orvost (3 éve hullik), szedtem már rá mindent, amit el tudsz képzelni, aztán beletörődtem, hogy ez van, ha hullik, hát hullik. Olyan szinten megritkult, hogy elválasztva már nem is mertem hordani a hajam.
Viszont képzeld el, tök más miatt elkezdtem szedni a B komplex + folsav kapszulát (Juvita), és mióta ezt szedem (bár lehet, hogy ez csak véletlen egybeesés) nem jön ki annyi szál a hajmosáskor, és a fésűben sem marad sok!
Egy próbát megér. :)
Nekem jobban bevált, mint akár a Revalid, akár a HairClinic, de még a Vichys cuccoknál is jobb, pedig nem gondoltam, hogy erre is jó. :)
Magas a fehérvérsejt számod, ami gyulladásra utal. Egy gyulladt góctól (pl. rossz fog, mandula) pedig hullhat a haj rendesen...
Foltos hajhullásod van vagy diffúz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!