Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet hosszú ideig azaz...

Lehet hosszú ideig azaz évekig, akár 10 évig is szedni szünet nélkül fogamzásgátló tabit?

Figyelt kérdés

2012. júl. 31. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg lehet. Gyakorlatilag meg majd utána kiderül, hogy okozott-e gondot vagy sem...
2012. júl. 31. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Egyébként én személy szerint a szünet tartása mellett vagyok (és a dokim is).

A tabletta úgy működik, hogy leállítja teljesen a ciklust, kikapcsolja a petefészkeket. Mikor az ember abbahagyja, a szervezetének újra kell indítani az egész ciklust.

A nők többségénél ez ált. pár hónapon belül sikerül, de sajnos vannak olyanok, akiknél tartós peteérés hiány alakul ki. És azért szerintem nem mindegy a szervezetnek, hogy 3 évre vagy 10-re van blokkolva...

3 év után 3 hónap, 5 év után fél év szünet ajánlott. Akkor kiderül, hogy helyreáll-e rendesen a ciklusod vagy sem. Ha nem, akkor nem is kell tovább erőltetni a fogamzásgátló szedését...

2012. júl. 31. 17:57
 3/5 anonim válasza:
lehetni lehet,de ne tedd,tapasztalatból mondom.....tarts szüneteket!
2012. aug. 2. 23:37
 4/5 anonim válasza:

Szia.Lehet. É 12 évig szedtem, most vagyok 7 hóapos váradós és egészségesek vagyunk.

Miután abbahagytam 3 hónapot vártam,és a 4. hónapban elsőre sikerült a baba. Egyébként sok klinikán a meddőség ellen is használják, méghozzá úgy hogy szedetik a nővel a tablettát és utána hirtelen megvonják és egyből próbálkoznak.És az esetek nagy %-ban összejön. Mivel az már bizonyított, hogy a tabletta abbahagyása után közvetlenül sokkal termékenyebb a nő.Nekem annó a dokim is ennyit kérdezett:Szünet, gyereket szeretne?Mert akkor tarthat, de a mai tabletták mellett már egyáltalán nincs rá szükség.De ahány orvos, és ahány ember annyi vélemény.Szóval ahogy te érzed. Ha úgy érzed telítődtél vele akkor hagyjál szünetet, de nagyon óvatosan....

2012. aug. 7. 08:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha szabvány szerint kiírt fogamzásgátlót szedsz,ezalatt értem azt,hogy átestél a Papa keneten,májfunkciók kivizsgálásán,mellvizsgálaton és még egy sor vizsgálaton,akkor szedheted 40évig,ha nem dohányzol. Ha dohányzol 35 év.(Nőgyógyásztól tudom)
2012. aug. 7. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!