Fogamzásgátló abbahagyása után mással is megesett?
Abbahagytam a fogamzásgátlót, mert enyhén elkezdtem hízni tőle (tuti ezért, mert ugyanannyit ette mint előtte évekig és ugyanannyit sportoltam.
Abbahagytam és hiába kezdtem fogyókúrába ugrásszerűen elkezdtem hízni. Mi van velem? :( :( anya szerint el kellene menjek kivizsgálásra...
Nézegettem neten nagy ritkán másoknál is előfordul (10-ből 1 esetben kb) és ugyanazok voltak a tüneteink (pattanásosodás, miközben sose voltam hajlamos rá, néhány hét alatt jelentős súlygyarapodás)
Helyre jövök még vajon?
Betett a hormonrendszerednek a dolog. Sokaknál előfordul, hogy akkor érzik meg a tabletta kellemetlen hatásait, mikor abbahagyják a szedést és felborul a hormonháztartásuk.
Ha szerencséd van, akkor csak átmeneti a dolog.
A tabletta nem a saját ciklusod rendszerezi. A tiédet kikapcsolja teljesen, és csak a rendszeres hormonmegvonás miatt vérzel pontosan 28 naponta, a te hormonjaidhoz semmi köze. Ha nem 21 napig szednéd, hanem mondjuk 17 napig, akkor a "ciklus" is annyival rövidebb lenne...
Nagyon rendszertelen menzeszre nem is szabadna felírni, mert többet árt, mint használ. Nem is értem miért ennyire bevett szokás.
De ha kicsit volt csak rendszertelen, akkor akár segíthet is (bnőmnek pl. 27-32 napos ciklusból pontosan 28 napos lett a tabi után).
Mennyire volt rendszertelen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!