S. O. S. Lányok, ki tud segíteni? (Fogamzásgátló abbahagyása)
4 és fél éve szedek fogamzásgátlót, annak idején a nőgyógyászom ajánlotta, mert volt petefészek cisztám és szerinte ez segít megvédeni tőle. De egyre jobban utálom szedni, teljesen hazavágja a libidómat (ezt abból vontam le, hogy a gyógyszer szedése előtt illetve a gyógyszer szedése mellet a 7 napos szünetekben is pokolian kívánom a szexet, de a 21 napos szedés alatt szinte nem). Az utóbbi fél évben elég sokszor kellett nőgyógyászhoz mennem visszatérő viszketéssel, én ezt is a gyógyszer rovására írom. Mégis félek abbahagyni, a legnagyobb aggodalmam az, hogy az abbahagyása után össze-vissza fog megjönni mint a kis tinilányoknak, akiknek mostanában jött csak meg. Hamarosan munkába állok és nem tudom, hogy hogy fogom megoldani, ha össze-visszajön meg.
Tehát a kérdéseim:
- számíthatok rá, hogy nagy eséllyel össze-visszajön meg majd? pl 2 hetente? vagy ez ritkább?? (gyógyszer szedése előtt is pontos volt a ciklusom)
-erősebb lesz a vérzés mint most? előtte se volt az soha, csak közepes
-számíthatok erősebb fájdalomra, mint a gyógyszer mellett?
Illetve még egy utolsó, a legutóbbi menstruációmkor nagyon kevés volt a menzeszem, de nem akartam egyből orvoshoz rohanni. Úgy vagyok vele, hogy meg kéne várni a mostanit, hogy biztos legyek benne, hogy érdemes ezzel orvoshoz mennem. (mármint a vér mennyisége, mert máskor is volt hogy vmi miatt átmenetileg kevés volt pl betegség). Szóval, szedjem legalább addig a gyógyszert míg kiderül, hogy a vérzés mennyisége normális? Nem akarok úgy járni, hogy az orvos rá fogja arra, hogy abbahagytam a gyógyszert.
Bocsi, hogy hosszú lett.
22/L
- ha még mindig szeded, akkor a legutóbbi menzeszed valójában nem igazi menstruáció volt, hanem ún. megvonásos vérzés, amelyet egyébként mesterségesen idéznek elő, mivel a nőket pszichésen megterhelte a tény, h nem menstruálnak fogamzásgátló mellett. "nem érezték nőnek magukat"
- ha korábban szabályos volt a ciklusod, jó eséllyel újra az lesz, miután abbahagyod a tabletta szedését
- a vér mennyisége kicsit több lesz és esetleg fájhat, mivel az már igazi menstruációs vérzés. nem törvényszerű, h fájjon, alkat kérdése és időszakosan változik. ahogy a mennyiségét is sok minden befolyásolja. én pl elég vékony voltam egész életemben, annyira, h pl véradó sem lehetek, mert nem érem el az ehhez szükséges min. súlyhatárt. a menzeszem "természetes", azaz nem szedek tablettát, mégsem vesztek sok vért, mert beleszédülnék :). a természet elég jól megalkotta, összehangolta ezeket a dolgokat, ne aggódj, ilyen esetekben általában sokkal jobb munkát végez, mint az orvostudomány :)
2 hetente? Igen, az a ritkább. Nagyobb az esélye annak, hogy egyáltalán nem jön meg, vagy megjön és utána marad ki nagyobb szünet, amíg beáll.
Nekem a gyógyszer abbahagyása után volt 2 menszeszem, majd 4 hónapig nem is menstruáltam, csak azután állt be.
Erősebb lesz a vérzés, de valószínűleg csak annál, mint most. Nekem ugyanolyan lett, mint a gyógyszer előtt volt.
Erősebb fájdalom? Erre is csak azt tudom mondani, hogy a gyógyszerszedési időszakhoz képest nekem igen, de nem fáj jobban, mint a gyógyszer előtt fájt.
Ha nagyon kevés volt a vérzésed, akkor a biztonság kedvéért csinálj egy terhestesztet!
A petefészek cisztáidat ellenőrizték UH-val? Általában rövidebb fogamzásgátló-szedés (kb. fél év) is elég szokott lenni ahhoz, megszüntesse és sokaknak vissza se jön.
A viszketés gombára utal. Ahogy leálltam a tablettával, nekem elmúlt.
A libidóm is helyrejött.
Hosszabb távon, nekem megérte leállni.
Előre nem lehet tudni, hogy neked éppen milyen változásokat okoz az abbahagyása. Lehet, hogy azonnal helyreáll a ciklusod, de az is lehet, hogy több hónapig nem lesz vérzésed.
Majd kiderül.
Igen, ellenőrizték egyszer a műtét után fél évvel. Azóta egyszer éreztem úgy, hogy megint kialakult, mert hasonló fájdalmat éreztem, mint a ciszta miatt. Akkor alaptalan volt az aggodalmam ezen a téren.
Huh most jól megijesztettél a terhességgel. Fogok csinálni egy tesztet mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!