Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfázás vagy fertőzés vagy...

Felfázás vagy fertőzés vagy ez valami más?

Figyelt kérdés
Kb. 4 napja érzem,hogy nincs rendben valami. A hüvelybemenetemnél érzek viszkető érzést. És pisilés közben olyan furcsa érzésem van. Nem éget, nem is az, hogy fáj, egyszerűen kellemetlen. Nemrég múlt el a menstruációm, és az utolsó napokban, amikor még volt egy kicsi, barátnőmék kádjában fürödtem. És most használtam először tampont is,amit lehet,hogy nem a legmegfelelőbben helyeztem fel. Mert éreztem,hogy ott van, és csak fél óráig volt bent. Lehet, hogy nem voltam elég körültekintő? Vagy köze lehet hozzá, hogy nemrég vesztettem el a szüzességem? Mert kicsit olyan, mintha most nyitottabb lennék odalent. Mintha ki lennék tágulva. De lehet, hogy csak felfázás, mert az első napokban rosszabb volt a helyzet. Többet kellett wc-re járnom, és az ülés is kényelmetlen volt elsőre. Nem tudom mi lehet ez, de nem tudom megbeszélni sem itthon.. Így is elég kényelmetlen a téma. De nagyon örülnék ha segítenétek. Előre is köszönöm..
2009. júl. 15. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
lehet egy felfázás is, de akár el is kaphattál valamit, partneredtől, vagy akár wc-ről is. Menj el dokihoz mindenképpen, mert ezek a tünetek több dologra is utalhatnak, nem tuti hogy felázás, nem biztos hogy feretőzés. Nőgyogyi vesz kenetet és kész. Legalább egy rákszűrést is beiktathatsz, úgyis élsz már nemi életet, úgyhogy nem árt amúgy sem.
2009. júl. 15. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

lehet, hogy a szüzesség elvesztése miatt, vagy lehet, hogy tényleg felfázás. Bár az utóbbi némi fájdalommal járna. Vagy talán a barátnődék kádjában szedhettél össze valami fertőzést. Inkább a zuhanyozást válaszd, viselj pamut alsóneműt, ezt naponta cseréld, és használj intim mosakodógélt. Fogyassz sok tejterméket. Ezekkel a módszerekkel máskor kivédheted a gombát/fertőzést, már ha itt arról van szó. A patikában kaphatsz Canesten krémet, hüvelykúpot, ezu jó a gombára. Hatásos készítmény, bár hosszabb távon nem a legjobb. Ha néhány hétig fennáll a probléma, akkor fordulj nőgyógyászhoz, háziorvoshoz. Sőt, egy kis üvegbe vegyél vizeletmintát, és vidd el a háziorvosodhoz vizsgálatra. Így megállapítható a felfázás, egyéb húgyúti fertőzés. Mielőbbi jobbulást!

2009. júl. 15. 16:24
 3/5 anonim ***** válasza:
A vizeletmintát akár már holnap beviheted. Minél előbb, annál jobb.
2009. júl. 15. 16:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Sztem nem felfázás, hanem a tampontól szokott adódni enyhe hüvelygyulladás... A felfázásnál éget, csíp a pisi, és annyira fáj, hogy nagyon, esetleg még véres is lehet a pisid!!És felfázáskor nem szokott a hüvely is fájni, hiszen semmi köze a kettőhöz!
2009. júl. 15. 16:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítettetek! :$ Köszönöm... :)
2009. júl. 15. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!