Ezt olvastátok már?
Sokan kérdezik, hogy mikor kell először nőgyógyászhoz menni, és amikor azt írom, hogy ha nincs semmi baj, akkor a szexuális élet megkezdése előtt, akkor mindig nekem támadnak és lehurrognak, pedig a belinkelt cikkben is azt írják.
Kik hurrognak le?
Én egyetértek, személy szerint 17 éves koromban voltam először fogamzásgátlás céljából. Jó, az lehet, hogy ez már ez első (gumis) aktusok után volt, de végül is mindegy. Azóta is járok rendszeresen szűrésekre, minden évben. Anyukám megtanította, hogy így helyes, ő is vitt el első alkalommal a saját dokijához.
Sajnos nagyon sok felnőtt, idős nő sem jár szűrésekre rendszeresen. Aki lehurrog az korlátolt ember lehet.
Akkor kell szex előtt dokihoz menni, ha vki tablettával akar védekezni.
De ha vki gumival szexel, és tisztában van a dolgokkal, akkor teljesen felesleges. Nyilván nincs semmi nemi betegsége, hiszen szűz. Probléma nélkül meg sem vizsgál az orvos. Nem szoktak szűz lányokat vizsgálgatni, ha nincs semmi panasza.
Én gumival védekeztem, szex után meg elmentem rűkszűrésre.
Jó, ha vki mondjuk 20 éves korában is szűz, akkor nem árt elmenni azért, de amúgy minek?
Utolsó:
De most itt arról volt szó, hogy vkinek NINCSEN panasza.
Nyilván ha vkinek bármi baja van (akár menzesz kimaradás, ami indokolja az UH-t, vagy fertőzés), akkor el kell menni orvoshoz.
De ha vkinek nincsen semmi baja, és óvszerrel védekezik, annak teljesen felesleges elmenni előtte orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!