Megéri fogamzásgátlót szedni? Akik hosszú ideje szedik, mit tapasztaltak? (jót és rosszat is! )
Annyi érvet olvastam/hallottam pro és kontra. Azért szeretném elkezdeni szedni, mert általában nagyon görcsölök a menstruációm idején és az utóbbi pár évben csak egyre rosszabb lett, van hogy szinte felkelni sem bírok, de dolgozni ugye kell. A görcsoldó gyógyszerek sem igazán használnak, csak kába leszek tőlük. A teák meg a melegvíz sem hatottak.
Nem szerettem volna tabit szedni eddig mert mégis ugye hormon van benne és meghízni sem szeretnék. Meg annyi egyéb negatív mellékhatásról hallottam már (abbahagyás után terméketlenség, libidó csökkenés, trombózis, rendszertelen vérzés stb). Rémtörténetek a felelőtlen dokik által vizsgálat nélkül felírt tabletták későbbi hatásairól..
A párom sem szeretné ha szedném mert tart tőle hogy meghízok (nem rég adtam le kb 10 kg-t és még le kéne egy párat) és hogy nem teljesen biztonságos, mert még nem akarunk gyereket (persze ő nem érzi hogy én hogy görcsölök). Csak azt mondja hogy ha szerintem jobb akkor szedjem.
Viszont jó lenne gumi nélkül szexelni, mégsem aggódni hogy terhes leszek.
Gyakorlatilag teljesen tanácstalan vagyok...
Tényleg mások tapasztalatai alapján nem lehet dönteni. Amit javasolni tudok, hogy kérj külön Leiden-mutációs vizsgálatot, így ki lehet szűrni, hogy nálad fennálhat-e a trombózis kialakulásának kockázata, de mivel ezt a vizsgálatot nem támogatja a tb kb 3000Ft ráfizetést jelent. Gyakorlatilag ez az egyetlen mellékhatás, aminek a jelentkezését ezzel meg lehet előre tudni, a többit csak a szedésnél fogod tapasztani, ha tapasztalod. Mert igen, egyeseknek semmi bajuk, másoknak meg állandóan hüvelygombájuk lesz tőle, vagy teljesen elveszi a libidójuk a bogyó, stb. és általában azt nem nagyon veszik figyelembe az emberek, hogy minden szervezet más, mindenkire máshogy hat, így senki sem tudja megmondani, hogy nálad mit vált majd ki.
Illetve tényleg olyan dokival irass fel, aki rendesen megvizsgál, vérvizsgálattal is. Ezeket gondold végig.
Nem biztos, hogy lesz tőle bajod, de lehet.
Neked kell mérlegelni, hogy megéri-e a kockázatot.
Itt olvashatsz negatív tapasztalatokat (olvasd el, tényleg érdemes!):
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Ebből láthatod, hogy bizony nem csak az lehet tőle meddő, aki előtte is az volt.
Itt ír olyan nő, akinek előtte napra pontos menzesze volt (azaz jó eséllyel volt peteérése), tabi után meg a nagy semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!