Mi történne, ha egy férfi fogamzásgátlót szedne hosszú távon?
most nem olyan poénos válaszokra vagyok kíváncsi, hogy leesik a farka és hasonlók, bár sejtem, hogy azt is ide fogjátok írni :D
megváltozna a hormonháztartása? elnőiesedne egy kicsit? milyen változások állnának be a testében?
Első sztorija szép, csak kár hogy ez nem Magyarországon van.
Férfiakra a progeszteron kis mennyiségben nem hat igazán, mert a bennük lévő tesztoszteron elnyomja a hatását. Ha a tesztoszteronszint viszonyt alacsony, és a progeszteron magas, felléphet mindenféle szexuális probléma és testi változások, vagyis a férfi nemi jelleg csökkenése, és hangulati zavarok is.
Tudományosan – fogalmam sincs. De biztos ne esne le semmije.
Milyen fog. gátlóra gondolsz, arra, amit nők szednek?
A szója is tartalmaz növényi hormont, egyes vizsgálatok ezt okolják a fiatal sportolók hirtelen szívhaláláért (focista összeesik a pályán, és mire odaér a bíró, meghal). Gondolom, hasonló mellékhatás lehetne. Viszont a nőt teherbe tudná ejteni.
Viszont vannak férfi fog.gátlók is, legalábbis kísérleteznek ilyennel, nem tudom, kapni lehet-e már. Ezek nyilván nem női hormonokat tartalmaznak, hanem a spermiumok termelődését akadályozzák, vagyis védenek a terhesség ellen.
Más kérdés, hogy én nem bíznám ezt a férfira, az a biztos, amit ÉN veszek be, és ha elszúrom, én viselem a következményeket. Még ha egyébként bíznék is a páromban, hogy tényleg beszedi, állandóan félnék, hogy egy kimarad és terhes leszek.
Csak akkor választanám ezt a módszert, ha én magam nem szedhetnék tabit.
*a foggátlók bizonyítottan rákot okoznak
Maradjunk annyiban, hogy "okozHATnak". Nagy különbség. Ha okoznának, minden második nő rákban halna meg.
Egyébként meg a fog.gátlók bizonyos rákfajták kialakulásának valószínűségét még csökkentik is. Ezt nem írta a könyved?
A férfiak férfi fogamzásgátlót szednének, nem nőit.
Hogy mi történne, arra akkor lehet válaszolni, ha sokan szedik, és eltelt jó pár év, és elkezdtek felnőni a szedést abbahagyó férfiak gyerekei.
köszi.
igen, hallottam már valami férfiaknak szóló fog.gátlóról is, de én most a nőire gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!