Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A sport miatt lehet rendszerte...

A sport miatt lehet rendszertelen? (menzesz)

Figyelt kérdés
Pár hete elkezdtem komolyabban súlyokat emelni lejárok edzőterembe kondizni, és megfigyeltem, hogy 1-2 hét után rendszertelenné válik a menzeszem :S sokkal korábban megjön mint kellene és sűrűbben. (2 hetente) Volt ilyen már máskor is és akkor dokihoz is kellett mennem, mert nem múlt el 7 nap után. Előtte semmi ilyen gond nem volt, biztos, hogy az edzéstől van de miért? Már arra is gondoltam, hogy sosem sportoltam komolyabban meg rengeteget ülök gép mellett és ezért nincs hozzászokva a szervezetem? Volt már másnak is ilyen jellegű problémája? Arról olvastam, hogy elmaradhat de arról semmi nincs, hogy megjöhet bármikor. :( Már írtam a webbeteg.hu oldalra is de semmi érdemlegeset nem tudtak mondani. Ez miatt hagytam fel az edzéssel évekkel ezelőtt is légyszí mondja valaki, hogy lehet ezen segíteni.

2012. júl. 9. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. júl. 9. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, föleg, ha jelentős fogyás társul a sporthoz!
2012. júl. 9. 10:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az edzés miatt lehet, ha hirtelen túl sok zsírt vesztettél. A menstruációhoz a szervezetnek rendelkeznie kell egy bizonyos zsír mennyiséggel.
2012. júl. 9. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Csak az a fura, hogy még csak most kezdtem és máris?

2012. júl. 9. 12:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, mert ha sportolsz ledolgozod a zsírt, és mint ahogy az egyik válaszoló írta, a menstruációhoz, kell egy bizonyos mértékű testzsír.
2012. júl. 9. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jól van összeállítva az edzésprogram!!!! Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy nő vagy. Óvatosan a súlyzózással, mert az intim izmoknak sem tesz jót, ha nem vigyázol. Menstruáció alatt a statikus terhelés nem is tesz jót, ezeken a napokon dinamikus mozgásforma ajánlott. (inkább kardiózz ilyenkor) A diétára is nagyon figyelni, mert ahogyan írták, ha nem rendelkezel elég zsírral, akkor nem működik a hormonrendszer! Ésszel!!!
2012. júl. 9. 13:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Akkor vigyázni fogok. Nem az edzésprogrammal van a gond szerintem nem eszek eleget :S
2012. júl. 9. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Személyi edzővel konzultálj a kaját és az edzést is illetően. Jelezd neki, hogy felborult a ciklusod! Nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyen minden, akkor nem lesz gond. Előző válaszoló vagyok, sporttagozatos voltam.
2012. júl. 9. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!