Szűz vagyok, rendszertelen a menzeszem. Jó ötlet a nőgyógyász?
Anyám barátnője szerint felesleges, mert szűz vagyok. Szerinte e miatt a a végbelemen keresztül vizsgálnának meg (logikátlan nekem, sőt butaság). E miatt nem viszi még a lányát.
18l
Nem hülyeség a végbélen keresztüli vizsgálat.
Ugyanis persze, máshová vezet, viszont nagyon közel fekszik a hüvelyhez és a méhnyakhoz, így a bélfalon keresztül tökéletesen kitapintható.
Szüzeknél szokták ezt alkalmazni, ha a hüvelyi vizsgálat nem kivitelezhető. De ált. azért inkább a hüvelyit részesítik előnyben, csak kisebb eszközökkel.
Viszont rendszertelen vérzés esetén amúgy is a legtöbbet egy hormonszint mérés, illetve UH mond Az UH-t pedig lehet hason keresztül is végezni (bár néha szükség van hüvelyi vizsgálatra is, mert hasin nem látszódik rendesen).
Mennyire rendszertelen a vérzésed? Van-e más panaszod ezen kívül?
(Van-e túlsúlyod? Mennyire zsíros a bőröd? Vannak-e pattanásaid? Esetleg erősebben szőrösödsz-e, mint az átlag lányok? Nem vagy-e nagyon fáradékony, hízásra hajlamos, székrekedéses?)
Érdemes a rendszertelen vérzéssel orvoshoz fordulni, mert ha nagyon rendszertelen, az kezelendő probléma. Viszont manapság sajnos nehéz olyan orvost találni, aki foglalkozik is a dologgal.
Ugyanis a legtöbben felírnak fogamzásgátlót, hogy szedjed, attól beáll. Csak azt nem mondja senki, hogy a tabletta nem beállítja, hanem leállítja a ciklust, és csak elfedi a problémát, nem kezeli. Aztán abbahagyás után nagyobb lesz a baj, mint előtte.
"...Abban az esetben, ha szűz nőn kell kismedencei vizsgálatot végezni, az orvosnak két lehetősége van: a hüvely helyett a végbélbe vezetve mutató ujját, a vizsgálat hasonlóképpen elvégezhető, mint hüvelyi úton,..."
Van-e túlsúlyod? van
Mennyire zsíros a bőröd? nem zsíros
Vannak-e pattanásaid? nincsenek
Esetleg erősebben szőrösödsz-e, mint az átlag lányok? nem
Nem vagy-e nagyon fáradékony, hízásra hajlamos, székrekedéses? közepesen vagyok fáradékony, közepesen hízásra hajlamos, nem vagyok székrekedéses
De nekem kicsit bizarr, hogy a végbelemben fog turkálni. Nem kérhetem, hogy hüvelyen keresztül vizsgáljon?
De:) Egy nőgyógyászati vizsgálat nem fog megártani, de emellett inkább egy endokrinológust javaslok.
A hormonokhoz ő ért jobban, ő a szakember, és feltehetőleg hormonproblémád van.
Pl. lehet pajzsmirigy alulműködésed, az csinálhat rendetlen menzeszt, és hízásra is eléggé hajlamosít.
Semmiképpen ne fogadj el mindenféle vizsgálat nélkül fogamzásgátlót, mert az a problémádat nem fogja megoldani. Inkább tényleg egy endokrinológust keress.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!