Most volt a harmadik menstruációm és tampont akarok használni próbáltam, de nem tudom felhelyezni mert rossz érzés és ezer próbáltam light dayt-al próbálkoztam, hogy tudnám fájdalommentesen felrakni?
Gyengébb napokon nehezebb felhelyezni a tampont!Egyébként ne aggódj,nem mindenkinek sikerül rögtön elsőre,nekem is 4-szerre sikerült(bár azóta nem használtam tampont,mert mind a 2-szer úgy jött ki,hogy ide-oda mentünk és inkább maradtam a betétnél!).
Az a lényeg,hogy teljes mértékben lazulj el,gondolj valami szépre.Lehet,hogy nem jó pózban próbáltad,mindenkinek máshogy a legkönnyebb!Nekem úgy sikerült,hogy az egyik lábam feltettem a wc ülőkére,a másik a földön volt,picit lehajoltam és föltettem.Szerintem legjobb ha O.B. mini-vel próbálkozol,és inkább erősebb napokon próbáld először,aztán már bármikor használni tudod.Ha próbálod feltolni,de fáj ne húzd ki rögtön,próbáld meg megváltoztatni picit az irányát,úgy a jó,hogyha hátrafelé,feltolod!
Ne aggódj,neked is sikerülni fog,de a legfontosabb,hogy teljes mértékben lazulj el,mert ha rágörcsölsz a dologra összehúzódik az izom,és nem fog sikerülni.
14/L
Nekem elsőre csak félig ment fel, és nagyon fájt, csak másodjára tudtam rendesen feltenni.
ha száraz a hüvelyed, akkor egyszerűen nem csúszik fel, csak súrlódik és fáj. Ha az ujjadat (kézmosás itán!) feél tudod dugni magadnak (szűzen is megpróbélhatod, a szűzhártyádat nem bántja), és nem fáj, akkor a mmini tampon is menni fog.
Az én javaslatom: kicsi síkosítóAzzal kicsit megkenni a hüvelybemenetet, utána már csúszik a tampon. Szárazabb napokon én is ezt teszem. Ha nincs otthon síkosító, akkor kicsi víz is megteszi a hüvelybemenetre, vagy vizes ujjal nyúlj fel magadnak óvatosan. Csak a tampont ne érje víz, mert azonnal felszívja, megduzzad, és akkor már nem tudod feltenni. Krémet vagy olajat ne használj.
31/L
Még egy jó tanács jutott eszembe:
Mikor nincs meg,próbáld megujjazni magad,ha fel tudod tolni az ujjadat és nem fáj,akkor a tampon is menni fog:)Gyakorold az ujjaddal a tampon útját,így majd a legközelebbi menstruációkor valószínűleg fájdalommentesen tudod feltenni a tampont!
utolsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!