Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Extrém hajhullás. Utolsó...

Extrém hajhullás. Utolsó utáni próbálkozás ötletek gyűjtésére?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Megpróbálom rövidre fogni,a lehetőségekhez mérten. Évek óta hullik a hajam, hol erősebben, hol kevésbé. Már lassan 1 éve egészen rendbe jött, és végre elkezdtek nőni az új hajaim is. Azonban 2 hete megint extrém mértékben rákezdett. Sose volt sok hajam. De most a copfom vékonyabb, mint a kisujjam. Gyakorlatilag már nincs is hajam. Eddig a babahajak miatt legalább a tövénél nem volt annyira feltűnő, de most azok is jönnek csomóstul. Az összes. Múlt héten fél órás séta alatt leégett a fejbőröm, mert már annyira megritkult mindenhol.

Amúgy diffúz hajhullás, de érdekes módon pont ott hullik legjobban, ahol pl. a férfiaknak megmarad (tehát oldalt, lejjebb, körbe végig).

Rengeteget kutakodtam neten, és azt hiszem majdnem mindent kipróbáltam amit csak lehetett, külsőleg és belsőleg (lelkileg is) egyaránt.

A teljesség igénye nélkül most megpróbálom felsorolni mik is voltak ezek. Ha esetleg bárki végigolvassa ezt, és egész véletlenül tud ezeken kívül MÉG valamit, kérem írja meg, mert szerintem pár hét és már sajnos nem marad többé hajam. Az előbb elkezdtem számolni, ami hajmosásnál a szűrőben maradt, 500-nál abbahagytam. És még meg se szárítottam, fésültem (az még durvább). Íme a lista:

orvosilag: pajzsmirigy vizsgálat, hormonvizsgálat, urológia (vese miatt), gyomortükrözés és vékonybél biopszia, teljeskörű fogászati vizsgálat, és rengeteg vérvétel, ahol mindig minden érték rendben volt.

voltam kineziológusnál és homeopatánál, hajgyógyásznál. az általuk javasolt szokásos dolgokat (o'rising, forever living aloés termékek, energy termékek, ilyen-olyan bogyók)

bogyók tekintetében gyakorlatilag mindent felsorolhatnék. revalid, biovanne, merz spezial dragee, forcapil, kovaföld kapszula, ligetszépe kapszula, hair clinic, humet-r, rengeteg fajta multivitamin, alga kapszula...

hajmosós-ápolós termékeknél a kipróbált lehetőségek tárháza végtelen... natúrkozmetikumok, sls mentes termékek, fejbőrtisztítók, hajhullás elleni szokásos samponok, paprikaszesz masszírozás a fejbőrbe, panthenol spray és ricinusolajas pakolás hajra...

Ennyi.. Várom a válaszokat, bármit, komolyan.

Köszönöm.

2012. júl. 6. 21:22
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Az én hajam is nagyon hullik. Reggel hajat mostam, és megszámoltam a kifésülés utáni hajmennyiséget, nekem is ötszáz fölötti. És még nincs vége a napnak... Ebben a melegben izzad is nagyon a fejbőröm. Pénzem nincs csodaszerek kipróbálására, de ha lenne valami tuti szer, arra összegyűjteném a pénzt. Remélem tudnak neked segíteni, és így közvetve nekünk (hajhullásban szenvedőknek) is. Mindenkinek köszönjük a hasznos válaszokat!
2012. júl. 8. 12:05
 12/37 anonim válasza:
Nekem is nagyon hullik a hajam. Nem is gondoltam, hogy ennyi mindentől lehet. Én Kb egy éve elkezdtem szedni a haircliniket. 3 hónapig szedtem. Utána 3 hónapra elállt a hajhullásom, de most ugyanúgy hullik, mint előtte. Lehet nekem is érdemes lenne ilyen kivizsgálásokra elmennem. De olyan hosszadalmasnak tűnik ennyi dokihoz elmenni :( Nem is tudom melyikkel kezdjem?!
2012. júl. 8. 12:27
 13/37 anonim válasza:

szia!

nekem úgyan ez volt a problémám.

ki próbáltam a vichy dercos ampullát és már 2hét után kevesebb hajam hullott ki.4 hét után szinte csak egy párszáll.

de nyugodtam csinálhatsz hosszabb kúrát is azt hiszem 9hét a max amit lehet csinálni.

7hónapig nagyon kevés hajam hullott ki,talán most kezd megint egy picit hullani,ezért veszek még egy dobozzal!

nekem nagyon bevált,csodákat tett a hajammal.szinte már én is kopasz voltam!és most feltünöen sok hajam van!

probáld ki!!!!!!!!!!

2012. júl. 23. 15:06
 14/37 A kérdező kommentje:
Na azóta annyi fejlemény történt, hogy szedek: lucernát, pecsétviaszgombát. Voltam megint 10000 féle kivizsgáláson. Fejlemény egyelőre nincs. Már csak összefogva hordom a hajam. Amúgy az itt említett nagyon sokféle hasznos dolog közül is kipróbáltam csomót, amit megbízhatónak vagy hatásosnak találtam. Úgyhogy köszi mindenkinek. Ja és felmondtam a munkahelyemen, úgyhogy a stresszes életnek is vége (remélem).
2012. okt. 20. 17:36
 15/37 anonim válasza:
Szia.kicsit magamra ismertem a történetedben.nekem is ugyan azon a részen hullik hullott ahol neked.alapjáraton dus sűrű hajam volt.végig jártam minden mindenkit rengeteg orvost 2országban is.a hajhullàsom lelkileg testileg tönkretett.ha belenyultam a hajamba marékra jött ki haj mosáskor kb 500szál az ágyban pizsin a lakásba a lépcsőházban a szomszéd redőnyén a kinti rácsos lefolyon es még a bugyimban is eldugult lefolyok.de minden eredmény rendben volt a halánték részemen pedig már csak pár szál maradék.kaptam vérnyomás csökkentöt(magas volt picit) jod tablettát orvosi felügyelet alatt emellett szedek c vitamin cinkkel és itt németbe ajánlottak egy priorin kapszulát(nem olcsò) és csodàk csodájára már csak napi 30-60 szál megy el még baba hajat nem látok de már nagyon vàrom
2012. nov. 20. 16:18
 16/37 anonim ***** válasza:

Mi az a kapszula, itthon kapható?

Ára?

2012. nov. 20. 21:15
 17/37 anonim válasza:
Priorin kapszula 3 hònapos kura.Ez itt kint 75 euro.Nem olcsò és ugy tudom ha be is szerezhető magyarban jòval dràgább.Van samponja is és cseppje is.A németek egyből ezt veszik le a polcròl.Hàla Istennek:-)Jobbulàst!
2012. nov. 20. 22:21
 18/37 anonim válasza:
Annyit még hozzá füznék ilyen mértékű hajhullást általában vagy fejbőr gombàsodàs vagy pajzsmirigy rendellenesség okoz legalább is amit én eddig olvasatam.Ezt a kettőt kellene maszek uton vEgig jàrni persze ha még nem tetted mert általànos rendelésen mindeni csak a sok közül nem kapsz akkora figyelmet.Remélem segíthettem és remélem vissza nő a hajad.A legjobbakat!
2012. nov. 21. 14:42
 19/37 A kérdező kommentje:

Pajzsmirigyem rendben van. Most demodex atka után nyomozok. Közben lucernát, homoktövist, pecsétviaszgombát, jutavit hair caps-et szedek, de most tervezek még venni silicea gélt. Külsőleg pedig herzéria sampon+ampulla, illetve helia-d hajszesz, gyógynövényes lemosás. Ezeket csak azért írom, hogy idetévedők ihletet meríthessenek, hogy még mit lehet szedni/tenni.

Amúgy pár hónapig mérséklődött a hullás, szinte már meg is szűnt a probléma, és most megint rákezdett.. :(

2013. jan. 16. 09:38
 20/37 anonim válasza:

Én kb négy éve használok rendszeresen hajhullás elleni szereket,kapszulákat.persze mindig kicsi szünetekkel.

de ha már egy hónapnál tovább nem használok valamit elkezd hullani a hajam.

már bele fáradtam abba hogy orvosról orvosra járjak(mindig az az eredmény hogy semmi bajom).

belenyugodtam hogy ez a sorsom,talán egész életembe használnom kell valami szert!

Nem olcsó mulatság,de ez van!

Kívánom hogy neked kedves kérdező megoldodjon a problémád.

nekem már nincs energiám a hajhullásommal foglalkoznii.

27/L

2013. jan. 16. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!