A 36 napos vagy annál pár nappal hosszabb ciklus normális?
Ez túl hosszú ciklusidő.
A hajhullásod pedig lehet nőgyógyászati eredetű gyulladás vagy egyéb hormonproblémák miatt.
Szia!
Ha voltál azóta orvosnál, akkor tárgytalan, de azért leírom hátha segít:
48-60napos ciklusaim voltam, a vérzésem max. két napig tartott, inkább csak amolyan pecsételés volt. Hullott a hajam, hízékony voltam, izzadós és ragyás.
PCOS-t állapítottak meg nálam, a nőgyógyásztól csak fogamzásgátlót kaptam. Ez ideig-óráig segített, de amikor abbahagytam duplán jöttek vissza a tünetek.
Elmentem belgyógyász-endokrinológushoz, aki célzottan inzulinrezisztencia miatt kezdett kezelni.
A ciklusom még most sincs teljesen rendben, de legalább rendszeresebb lett, és a külső tüneteim jelentősen javultak.
Normál testsúlyom lett, eltűntek a durva ragyák. Na, a hajam az még hullik, de talán idővel jobb lesz.
Mercformint szedek.
Egyébként miből lehet tudni hogy inzulinrezisztenciád van?
Voltam endokrinológusnál és mintha ezt is mondta volna,és azt hogy vigyázzak magamra ugyanis 40 felett valószínű hogy cukorbeteg leszek.2 típusú.De nekem csak cypromixet írt fel.És a külső tüneteid hogy is mondjam te nem kopaszodtál?Nekem baromi kevés hajam van.Az orvos egyébként hiper androgenizmust állapított meg nálam.A tesztoszteron szintem normális.De az androgén meg a tsh szintem magas.És a szexuál hormonjaim teljesen meg vannak zavarodva.pl lh szintem hiper magas,mint az öreg néniknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!