Ugye lehetetlen, hogy PCO-s legyek? Mert most nagyon megijedtem.
16 éves vagyok, ősszel volt, hogy kimaradt egy teljes menstruációm, ami miatt többek között elmentem endokrinológiára.
Már előtte is figyelmeztetett a háziorvos, hogy nézessem meg magam nőgyógyásszal, mert szerinte hormonproblémáim vannak, aminek meg is van az alapja.
A 165 centimhez 64-66 kg vagyok, ami még épp a határon van, de talán beszélhetünk egy kis feleslegről (mindig is túlsúlyos voltam).
A szőrösödéssel pedig évek óta küzdök. Szőrős a hasam, a fenekem, a lábaimról nem is beszélve.
A bőröm 9 éves korom óta pattanásos, mitesszeres, aknés és voltam már vele bőrgyógyásznál, de semmiféle csodaszer nem hatott, mint a mai napig.
A hajam nagyon zsírosodik, 2 naponta mosom, és emellett nagyon hullik is. A halántékomnál pedig olyan, mintha kopaszodnék.
A vérnyomásom nem magas, inkább alacsony (átlag: 90/60).
A ciklusom az őszi kis becsúszott dolog kivételével problémamentes. Szinten napra pontosan jön meg, a görcsök is bőven elviselhetőek.
Az endokrinológián csináltak UH-t, de nem mondtak semmi rosszat. Ha cisztát látnak, szóltak volna, igaz?
Amitől komolyabban félek, az a meddőség.
Emiatt írtam ki a kérdést is, ami kicsit hosszúra sikeredett.
Remélem azért lesz, aki válaszol, és megnyugtat.
Köszönöm előre is.
Te serdülő vagy, pubertás!
Ezek a "tünetek" arra utalnak, de mivel leírod a korod egyértelmű.
A PSOC nem itt kezdődőik és feleslegesnek tartom, hogy ebben a korban a meddőségtől való félelem lebegje be a napjaid!
Ha az orvos megvizsgált meg fog nyugtatni!
Egyébként milyen színű a hajad?
A háziorvos pedig ránézésre nem mondja azt meg, hogy mi bajod van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!