Ha hajlamos vagyok trombózisra, akkor milyen fogamzásgátló módszereket lehet használnom? . Tudom, hogy gyógyszert nem szedhetek, de olvastam, hogy még a hüvelygyűrű sem ajánlott.
"A "hüvelysavasító" (aminek a tisztességes neve egyébként spermicid...) nem sokat ér önmagában. Pont azért jó pesszáriummal kombinálni. A meg baromság, hogy a legjobb pillanatban kell feltenni, mert akár órákkal az aktus előtt is felhelyezhető..."
Sajnos a spermicid meg nem fog órák múlva olyan jól védeni. Szóval alapból az egyik legsz*rabb védekezési eszköz.
Semmiféle hormonkészítményt nem szabad szedni trombózishajlam esetén!!!!!!! Még egészséges, kockázatmentes nőknél is többszörösére nő a trombózisveszély a fogamzásgátló szedésekor. Nyugodtan kérdezzetek meg sürgősségin dolgozó dokikat, hogy hány fiatal nőt visznek be hozzájuk! Én tudok mesélni sajnos...
A lényeg. Pesszáriumot az aktus előtt 1 órával is felteheted már, viszont csak krémmel együtt hatásos, ami az orális szexet kizárja. Aktus közben viszont nem érezhető. Nekem volt, egyáltalán nem az ördögtől van, hozzá lehet szokni. Spirál csak szülés után jöhet szóba. Így marad az óvszer. Ami szintén nem az ördög találmánya, ez is csak hozzáállás kérdése. Rajtatok kívül még rengeteg pár használja. Jobban jársz vele, mint egy esetleges embóliával, amibe belehalsz, vagy egy életre nyomorékká tesz! Megszakítást csak akkor érdemes használni, ha nem gond, ha becsúszik egy baba.
Ezek a hormonmentes módszerek vannak. Én maradnék a pesszáriumnál és az óvszernél. Esetleg a biztosan terméketlen időszakban a megszakításnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!